Column van Future Leader Lisa de Rijke: De activist in mij

De deelnemers van het Future Leaders Program 2021 schreven als afsluiting van het leiderschapsprogramma een column. In deze columns gaan de deelnemers in op ambitie, leiderschap en reflectie op eigen onderliggende waarden. De jury koos een top drie die we graag met je delen. De tweede column die we delen is van Future Leader Lisa de Rijke.

Door: Lisa de Rijke, Consultant bij HWRK Housing + Facility Professionals B.V.

De activist in mij

Een activist ben ik niet. Sterker nog dat zie ik mijzelf ook niet zo snel worden. Het zit gewoon weg niet in mijn aard. Meestal weet ik mijn richting te benoemen en is mijn stip op de horizon duidelijk. Daar wil ik naartoe.

De afgelopen periode bracht mij terug naar mijzelf. Waar wil ik aan bij dragen? Wat wil ik dan toevoegen? Hoe zorg ik ervoor dat ik een (duurzame) bijdrage kan leveren? Ik weet dat ik de wereld niet op mijn schouders kan dragen, maar soms overheerst dit gevoel om het juist wel te doen. Door de dagelijkse ‘sleur’ sta je hier bijna niet bij stil.

Door het Future Leader Program heb ik geleerd dat het verschil maken op verschillende manieren kan. Als je maar begint. Begint met overtuigen. Mensen meeneemt in jouw verhaal. Enthousiast bent. Je neus stoot. Weer op staat. Opnieuw begint. Discussies voert. Om vervolgens samen te komen tot een resultaat.

Om anderen te kunnen bewegen moet jezelf bewogen zijn. En precies dat beschrijft de activist in mij. Jij maakt het verschil als je maar begint. Dus ik ben begonnen mensen te vertellen over mijn persoonlijke visie: dat ik energie krijg van het creëren van duurzame werkomgevingen waar mensen gelukkig van worden.

Ik daag je uit om hetzelfde te doen. Ga op zoek naar die activist in jou en begin daarover te vertellen. Durf je neus te stoten. Overtuig. Wees enthousiast. Stap over die drempel. Dat is namelijk precies waar persoonlijk leiderschap en het verschil maken begint.

 

Deze column is geschreven door een deelnemer van het Future Leaders Program. In dit leiderschapsprogramma ontvangen young professionals nieuwe kennis en inzichten, coaching op gedrag en competenties, verbinding met bestaande leiders en generatiegenoten en opdrachten om ambities te concretiseren. 

Lijkt dit programma iets voor jou of ken jij een young professional waarop het programma goed aansluit? Lees dan hier meer over het Future Leaders Program 2022

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'