a.s.r. real estate

We investeren al meer dan 125 jaar in vastgoed waarin retailers, bedrijven en huishoudens nu en in de verre toekomst willen werken, winkelen of wonen. Wat ons betreft is het niet mogelijk lange termijn rendementen te garanderen als objecten niet duurzaam aantrekkelijk zijn.
We willen een zo groot mogelijk bijdrage leveren aan het Paris Proof maken van de gebouwde omgeving door actief assetmanagement en samenwerking op te zoeken.
Het recentelijk geacquireerde project Wonderwoods is voor ons het toonbeeld van duurzame nieuwbouw. Aan alles is gedacht. Het heeft een verticaal bos, een eigen WKO, is circulair, klimaatadaptief én bovendien heel gaaf om te zien.
De afgelopen jaren zijn 1.000 woningen verduurzaamd van energielabel F/G naar A/A+. Een persoonlijke aanpak met oog voor financieel resultaat is hierbij van groot belang. Daarnaast is een Green Loan voor ons kantorenfonds afgesloten, hierdoor is de financieringsrente gekoppeld aan de duurzaamheidsprestaties. Ook zijn bijna al onze winkelcentra volledig BREEAM-NL In-Use gecertificeerd. Stap voor stap voeren we zo verduurzaming door.
Ook ons hoofdkantoor dat dateert uit 1972 is grootschalig verduurzaamd en we streven naar de volgende stap. Het doel was om in 2019 naar een gasverbruik van 0 en elektriciteitsverbruik van 61 kWh/m2. Inmiddels zitten we op een electriciteitsverbruik van 48,5 kWh/m2 BVO in 2020 en 50,6 kWh/m2 BVO in 2021, oftwel NVO 56,24 (2020) en 58,65 (2021)! 

Lees hier MVO beleid voor 2022 - 2024 van A.S.R. Real Estate
 

Beleggen met eeuwigheidswaarde

Organisatie

Naam

a.s.r. real estate

Type organisatie

Belegger

Sector

Retail, Kantoren, Woningen

Adres

Archimedeslaan 10, Utrecht

Thema's

Professionals

Robbert van Dijk
Robbert van Dijk Managing Director Residential Bekijk profiel
Harm ten Back
Harm ten Back Technisch Assetmanager Bekijk profiel
Lizzy Butink
Lizzy Butink Duurzaamheidsmanager Bekijk profiel
Elise van Herwaarden
Elise van Herwaarden Sustainability Manager Bekijk profiel

Nieuws van a.s.r. real estate

Hoe a.s.r. real estate inspeelt op klimaatrisico's

Hoe a.s.r. real estate inspeelt op klimaatrisico's

‘Je moet duurzaamheid aantrekkelijk maken’

‘Je moet duurzaamheid aantrekkelijk maken’

Lees de column van Future Leader Kim Rimmelzwaan: Waarom

Lees de column van Future Leader Kim Rimmelzwaan: Waarom