Beslisboom Verduurzaming Scholen is vernieuwd en verbeterd

Schoolbesturen die hun gebouwen willen verduurzamen, kunnen nu gratis en snel advies inwinnen met de Beslisboom Verduurzaming Scholen. Deze online tool is onlangs vernieuwd en verbeterd. Het geeft schoolbesturen de mogelijkheid om eenvoudig en snel het verduurzamingspotentieel van hun gebouw te ontdekken. 

Gebouwbeheer is voor veel gebouweigenaren niet de hoofdactiviteit. Dat geldt zeker voor eigenaren van het maatschappelijk vastgoed. Bijvoorbeeld schooldirecteuren houden zich bezig met kwaliteit van het onderwijs en het op de been brengen van voldoende leerkrachten. Energieverbruik van het schoolpand heeft geen prioriteit, maar toch moeten ook scholen en zorginstellingen verduurzamen. De beslisboom, mede ontworpen door Arcadis, helpt hen bewuste keuzes te maken die naar een rendabele verduurzamingsplan leiden.

Klik hier om naar de Beslisboom Verduurzaming Scholen te gaan. 

Samenwerking

De Beslisboom is het resultaat van een samenwerking tussen overheid en verschillende marktpartijen. De Beslisboom is ontwikkeld door Arcadis in opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in het kader van de Green Deal Scholen & Innovatieprogramma ‘Aardgasvrije en Frisse Scholen’ en in samenwerking met Boot Advocaten, BAM, Ruimte-OK, NLII, NIA, BNG, Platform 31, gemeente Rotterdam, en schoolbesturen PCOU, Ronduit en Spaarnesant.  
Ook leden van de werkgroep Onderwijs van het Deltaplan Duurzame Renovatie hebben meegewerkt aan de Beslisboom, zoals onder anderen Marco van Zandwijk van RuimteOK en Eke Schins-Derksen van Arcadis. 

Stappenplan

Het invullen van de Beslisboom is ook een stap uit het stappenplan van het Deltaplan Duurzame Renovatie. Van de zes stappen zijn het inventariseren en analyseren van het gebouw de eerste stappen. 

Gerelateerd

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Klop Beheer ziet zichzelf als voorlichter. ‘Wij zitten aan de knoppen en soms willen we daarmee een punt maken’

Deel jouw Paris Proof-tool via DGBC

Deel jouw tool voor CO2-reductie

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen

CSRD biedt kansen en uitdagingen voor bedrijven – Inzichten van ervaringsdeskundigen