Wat we doen

Dutch Green Building Council is een missiegedreven netwerkorganisatie met bijna 400 participanten uit de bouw- en vastgoedwereld. Gezamenlijk streven we naar een verduurzaming van de gebouwde omgeving. Om deze missie na te jagen, onderneemt Dutch Green Building Council tal van activiteiten.

Certificeren

Dutch Green Building Council heeft een krachtig middel in handen om de duurzaamheid van gebouwen en projecten te beoordelen: het BREEAM-NL keurmerk. BREEAM-NL is hét duurzaamheidskeurmerk in Nederland voor gebouwen en gebieden. Door de continue aanscherping stuwt het keurmerk de kwaliteit van duurzaam bouwen in ons land verder en verder omhoog. 

Trainingen

Als beheerder en ontwikkelaar van de BREEAM-NL keurmerken traint DGBC professionals om gebouwen te kunnen beoordelen op duurzaamheidsprestaties. Een BREEAM-NL Expert kan de certificering begeleiden, een BREEAM-NL Assessor is een onafhankelijk deskundige. Trainingen zijn er voor alle BREEAM-NL keurmerken.

Projecten en producten

Maar dat zijn niet de enige manieren om verduurzaming in de gebouwde omgeving te bewerkstelligen. Naast certificeren en trainingen ontwikkelt Dutch Green Building Council producten die bijdragen aan de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zo is speciaal voor leerlingen van het basisonderwijs en middelbaar onderwijs een lesmethode ontwikkeld op basis van BREEAM-NL: BREEAM-NL Medior en BREEAM-NL Junior. Bekijk ook alle andere projecten en producten.

Evenementen

Dutch Green Building Council is een netwerkorganisatie. Zeer frequent organiseert Dutch Green Building Council evenementen die bijdragen aan de missie. Zo wordt jaarlijks de succesvolle Dutch Green Building Week gehouden, waar organisaties elkaar treffen en de mogelijkheid hebben om elkaar te inspireren en van elkaar te leren. In kleiner verband kan dat tijdens seminars en congressen, thematische Round Tables en tijdens inspiratiesessies. Bekijk alle evenementen van Dutch Green Building Council.

Samenwerken 

Dutch Green Building Council trekt samen op met verschillende organisaties om een versnelling te bereiken in de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Zo heeft DGBC samenwerkingsverbanden met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Platform Duurzame Huisvesting, Green Businessclub Nederland, verschillende hogescholen en universiteiten.