Workshop WELL V2 - VOL

DEZE TRAINING ZIT VOL.

Gezonde gebouwen zijn 'en vogue' in de wereld van het vastgoed. Maar wat is een gezond gebouw? Het keurmerk WELL biedt een uitgebreide methode om een gebouw op gezondheidsaspecten te beoordelen. DGBC organiseert op donderdag 28 november een dag waarop je kennis over het WELL keurmerk krijgt aangereikt in een met WELL gecertificeerd gebouw: EDGE Olympic in Amsterdam. Tijdens de dag krijg je informatie over de veranderingen in WELL versie 2. Daarnaast is er ruimte in het programma om je eigen toepassingen door te spreken. Ook de 'crosswalk' met BREEAM zal worden uitgelegd.

Tijdens het eerste deel van de cursus wordt uitgelegd welke thema’s (Concepts) WELL bevat en wat het effect hiervan is op de gezondheid van gebouwgebruikers. Deze informatie helpt je te begrijpen waarom WELL bepaalde eisen heeft gesteld. Daarnaast wordt op hoofdlijnen het WELL certificeringsproces toegelicht. Welke stappen moet je doorlopen om een WELL certificaat te behalen? en hoe zijn de verantwoordelijkheden verdeeld over de verschillende stakeholders? Hierbij wordt zowel ingegaan op het certificeringsproces voor WELL V1 als de nieuwe veranderingen voor WELL V2. 

Rondleiding WELL gecertificeerd EDGE Olympic

Tijdens een rondleiding van EDGE Olympic laten we je zien hoe de eisen van WELL in de praktijk toegepast zijn. De rondleiding wordt gegeven door Tim Beuker en Bénine Dekker (Fokkema & Partners Architecten), die tekende voor het interieurontwerp van de bovenste verdieping.  Het casco van EDGE Olympic heeft een WELL V1 Platinum certificaat behaald, EDGE Technologies heeft voor het eigen kantoor op de bovenste (4e) verdieping naar een WELL V2 certificaat. Na de rondleiding verzorgen Epicenter en Vermaat een gezonde lunch die volledig aan de WELL eisen voldoet.

WELL en BREEAM

In het derde deel van de cursus legt DGBC uit hoe je het beste WELL en BREEAM kunt combineren om een aantoonbaar gezond & duurzaam gebouw te realiseren. De zogenoemde crosswalks, overlappende eisen, worden besproken.

WELL in jouw praktijk

Misschien loop je met praktische vragen over WELL, de WELL certificering of één van jouw projecten. Tijdens het laatste onderdeel van de cursus bespreken en beantwoorden we de vragen die op jouw praktijk betrekking hebben.

09:15 uur Registratie en ontvangst
09:30 uur

Achtergrond WELL Concepts en WELL certificeringsproces
door Tim Beuker (BBA Binnenmilieu, WELL Faculty)

12:00 uur Rondleiding EDGE Olympic
door Bénine Dekker (Fokkema Architecten)
13:00 uur  WELL Lunch
14:00 uur (vervolg) WELL certificeringsproces
door Tim Beuker (BBA Binnenmilieu, WELL Faculty)
15:00 uur  WELL & BREEAM
door Peter Gabriëls (Projectmanager DGBC)
15:30 uur WELL in jouw praktijk
door Tim Beuker (BBA Binnenmilieu, WELL Faculty)
16:30 uur Borrel

Als trainers zullen Tim Beuker (BBA Binnenmilieu, WELL Faculty) en Peter Gabriëls (Projectmanager DGBC) optreden.

Tijdens de rondleiding is Bénine Dekker (Fokkema Architecten) aanwezig om uitleg te geven over het interieurontwerp.

Gerelateerd nieuws

Leer succesvol onderhandelen met oog voor de belangen van stakeholders

Leer succesvol onderhandelen met oog voor de belangen van stakeholders

Future Leaders uitgenodigd op Green Leadership Summit

Future Leaders uitgenodigd op Green Leadership Summit