Nationaal BREEAM Congres 2024

Het Nationaal BREEAM Congres 2024 gaat 'back to the future'. Onder leiding van dagvoorzitter Hanna Verboom gaan we terug in de tijd en nemen de geleerde lessen mee naar een toekomstbestendige gebouwde omgeving. Ben jij erbij op 28 maart?

Programma: Back to the Future 

Tijdens inspirerende lezingen en gesprekken komen allerlei thema’s aan bod die van belang zijn bij het verduurzamen van gebouwen en gebieden. Denk hierbij aan de toepassing van biobased bouwmaterialen. In het verleden was bouwen met hout de standaard. Na een periode van beton en staal, maakt hout een comeback. En zo zijn er meer materialen uit het verleden die hun weg terugvinden in de toekomst. Universitair docent Archeologie Maikel Kuijpers neemt ons mee in de materialentransitie.

Ook oude technieken en elementen steken we in een nieuw jasje. Architect Paul de Ruiter laat innovatieve praktijkvoorbeelden zien en geeft een kijkje in het gebouw van de toekomst vol inspiratie uit de natuur en het verleden. Op het gebied van voedsel zien we vergelijkbare trends, waarover tv-kok Hugo Kennis meer vertelt. En wat speelt er op het gebied van duurzame financiering? Daarover spreekt Merel Meerman, business developer duurzaam vastgoed bij Rabobank. Tot slot komt de toekomst van BREEAM-NL zelf aan bod. Tom Wilson (BRE) en Rudy van der Helm (DGBC) praten je bij over de laatste nationale en internationale ontwikkelingen.

Locatie: Beatrix Theater in Utrecht 

Ook dit jaar vindt het congres plaats in een gebouw waar ze volop bezig zijn met verduurzaming en BREEAM-NL: het Beatrix Theater in Utrecht. Het theater is onderdeel van de Jaarbeurs die de ambitie heeft om de meest duurzame organisator en facilitator van beurzen en events in Europa te zijn. Op het gebied van transport en bereikbaarheid scoort het gebouw zeker punten: het ligt direct naast Utrecht Centraal. Vanuit de trein of de bus stap je bijna meteen het theater in.

Aanmelden  

Er is plaats voor maximaal 300 deelnemers. Deelname aan dit congres kost 320 euro exclusief btw. Is jouw organisatie partner van DGBC, dan krijg je korting. 

BREEAM-NL Expert en PE-punten 

Als BREEAM-NL Expert heb je nog een goede reden om het Nationaal BREEAM Congres 2024 bij te wonen: met jouw deelname voldoe je in één keer aan de permanente educatieverplichting voor dit jaar. 

Hanna Verboom
Hanna Verboom is sociaal ondernemer, filmmaker, spreker, actrice en oprichter van het filmplatform Cinetree en stichting Get it done. Hanna zet zich al vanaf 2009 in om thema’s als duurzaamheid, mentale gezondheid en diversiteit op de kaart te zetten. Hierbij gelooft ze in de kracht van ondernemerschap en media. Door haar jeugd in Oost-Afrika als dochter van een verpleegkundige en landbouwkundige en haar jarenlange ervaring als actrice en filmmaker richt zij zich steeds meer op impact media: verhalen als basis om langdurige verandering tot stand te brengen. In 2022 werd zij voor haar harde werken beloond en benoemd tot ‘Ondernemende vrouw van het jaar’ in de categorie duurzaamheid.

(Foto: Elisabeth Ismail)

 

Hugo Kennis
Hugo Kennis is acteur, presentator en kok. Hugo volgde een koksopleiding en studeerde Horecamanagement in Eindhoven en Tilburg. Zijn tweede passie ontwikkelde hij aan de Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg, waar hij naar de Musical- en Theateracademie ging. Na het succes bij 24 Kitchen gaat Hugo sinds kort ook voor RTL aan de slag met producten uit zijn eigen Amsterdamse moestuin in zijn nieuwe programma ‘Groene Handen’.
 
Maikel Kuijpers
Maikel Kuijpers is universitair docent Archeologie aan de Universiteit Leiden. Vanuit het perspectief van materiële cultuur kijkt hij naar de mens. Hij onderzoekt onze omgang met materialen en hoe mensen door de eeuwen heen vaardigheden en kennis hebben ontwikkeld rondom materialen. Voor de Correspondent schrijft hij over de fundamentele materialen waarmee we onze modern beschaving hebben vormgegeven. Daarnaast is hij bezig met populairwetenschappelijk boek waarin de geschiedenis van de mens wordt verkend aan de hand van onze relatie met acht cruciale materialen: hout, aarde, baksteen, glas, beton, staal, plastic en kunstmest.
 
Paul de Ruiter
Paul de Ruiter is een Nederlandse architect en ondernemer bekend van zijn opvatting dat gebouwen energie moeten produceren in plaats van consumeren. In 1994 startte hij Paul de Ruiter Architects en werd langzaamaan een gevestigde stem in de nationale en internationale discussie rondom duurzaamheid. Zijn relatie met BREEAM-NL gaat ver terug, toen het UPC (Ziggo) kantoor en callcenter in Leeuwarden in 2013 het BREEAM-NL Excellent certificaat mocht ontvangen. Nog altijd is Paul de Ruiter sterk betrokken bij BREEAM-NL en sinds 2017 verbonden aan DGBC, eerst als bestuurslid en vanaf 2021 is hij lid van de Raad van Advies. Zijn architectuur combineert technische energie-efficiëntie met menselijke waarden zoals geluk en inspiratie, om zo intelligente en duurzame gebouwen tot stand te laten komen.
 
Merel Meerman
‘Een toekomstbestendig gebouwde omgeving, waar het voor iedereen prettig wonen, werken en recreëren is,’ dat is waar Merel Meerman, Business Developer Duurzaam Vastgoed bij Rabobank voor staat. Vanuit deze functie levert zij een bijdrage aan het verduurzamen van commercieel vastgoed in Nederland, met als doel gemiddeld een energielabel A van de Rabobank commercieel vastgoedportefeuille in 2030. Merel hecht veel waarde aan het in beweging brengen van mensen en het stimuleren van vooruitgang. Dat doet zij met veel energie, enthousiasme en vanuit haar expertise. Haar passie voor vastgoed en duurzaamheid drijft haar zowel zakelijk als privé om een positieve impact te maken op de wereld om haar heen.
 

Gerelateerd nieuws

Wytze Boekhout over training bij DGBC Academy: ‘De opdracht had een directe link met de praktijk’

Wytze Boekhout over training bij DGBC Academy: ‘De opdracht had een directe link met de praktijk’

DGBC Academy: van kennis naar praktijk met Eveline Jansen Schoonhoven

DGBC Academy: van kennis naar praktijk met Eveline Jansen Schoonhoven

Beoordelingsrichtlijnen digitaal beschikbaar via nieuwe website BREEAM.NL

Beoordelingsrichtlijnen digitaal beschikbaar via nieuwe website BREEAM.NL