DGBC Future Leaders Program 2024

Het DGBC Future Leaders Program is een leiderschapsprogramma voor ambitieuze Young Professionals op het gebied van duurzaamheid en leiderschap. Het vijfdaagse programma inspireert, biedt reflectie op gedrag en compententies en verbindt CEO's met Young Professionals.

Ambitieuze Young Professionals zullen op termijn de nieuwe (groene) leiders zijn. Wij willen deze generatie stimuleren op het gebied van duurzaamheid. Wij organiseren daarom de achtste editie van het DGBC Future Leaders Program. In dit leiderschapsprogramma ontvangen de deelnemers nieuwe kennis en inzichten, coaching op gedrag en competenties, verbinding met bestaande leiders en generatiegenoten en opdrachten om ambities te concretiseren.

Tijdens het programma worden de Future Leaders geprikkeld en uitgedaagd: Waar sta ik zelf in mijn loopbaan, wat zijn mijn drijfveren en (groene) ambities, welke competenties horen daarbij? Ook praktische vaardigheden zoals het effectief overbrengen van een boodschap worden getraind. Daarnaast is er volop de gelegenheid om te netwerken met andere Future Leaders, maar ook met huidige CEO’s en Green Leaders.

Voordelen

 • Inzicht in je leiderschapskwaliteiten
 • Toegang tot een exclusief programma
 • Tijdsinvestering is overzichtelijk
 • Kennis vergaren door hoogwaardige keynotes
 • Kennis vergaren en delen met Young Professionals
 • Netwerken met ambitieuze Young Professionals
 • Netwerken met huidige CEO’s & Green Leaders
 • Samenwerken met Young Professionals

Met medewerking van o.a.:

 • Niek de Vries - Trainer en Coach
 • Alijd van Doorn - Directeur Heembouw Kantoren / Directeur Duurzaamheid
 • Annemarie van Doorn – Directeur DGBC
 • Hiske Arts - Groot geld duwer en fossiele misleiding ontmantelaar bij Fossielvrij NL
 • Lidewey van der Sluis – Hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit
 • Nathalie Mangelaars – Pitch & Presentatie specialist @ Pitch Academy
 • Norbert Schotte – transitiemaker by day, Gideon by night (onder voorbehoud)
 • Yvonne van der Brugge – directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf 

Voor wie? 

Het DGBC Future Leaders Program is een programma voor Young Professionals tot 35 jaar, die actief zijn met het verduurzamen van de gebouwde omgeving.

Investering

Voor partners van DGBC bedraagt de investering per persoon € 2.862,- exclusief BTW. Het tarief voor niet-partners bedraagt €3.577,50 exclusief BTW.

Inschrijven

Ben jij een Young Professional met groene ambities die zich wil ontwikkelen als toekomstig leider? Meld je dan hier direct aan. Bij je aanmelding vragen we om een motivatie en akkoord van jouw directie.


Vijfdaags leiderschapsprogramma

Het DGBC Future Leaders Program 2024 bestaat uit een doorlopend programma met 5 bijeenkomsten (inclusief één overnachtingen) gedurende een periode van 4 maanden.

dag 1

donderdag 12 september 2024

13:00 tot 22:00 uur

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

dag 2

vrijdag 13 september 2024

09:00 tot 18:00 uur

Kontakt der Kontinenten, Soesterberg

dag 3

donderdag 10 oktober 2024

09:00 tot 18:00 uur

The Social Hub, Delft

dag 4

donderdag 14 november 2024

10:00 tot 12:00 uur

In de natuur

dag 5

donderdag 12 december 2024

09:00 tot 20:00 uur

Hof van Cartesius, Utrecht

 De locaties zijn onder voorbehoud. 

Niek de Vries - Trainer en Coach

Ervaren coach voor persoonlijke en teamontwikkeling in technische omgevingen. Niek werkt als zelfstandige met veel plezier aan persoonlijke en team ontwikkeling binnen voornamelijk technisch georiënteerde bedrijven. Hij weet inspirerende leiders met lef te ondersteunen in de persoonlijke en teamontwikkeling van hun medewerkers. Hij levert binnen het programma een belangrijke bijdrage om de deelnemers tot hun recht te laten komen in de omgeving waarin ze werken.


Alijd van Doorn - Directeur Heembouw Kantoren / Directeur Duurzaamheid

Wordt aangevuld

Annemarie van Doorn - Directeur DGBC

Gedreven door een langetermijnvisie geeft Annemarie van Doorn als directeur richting aan de koers van DGBC. Met ruim 400 partners vormt DGBC de grootste en meest brede beweging voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving in Nederland. Annemarie wil samen met de koplopers die de urgentie voelen om te verduurzamen de leiding nemen in de transitie. 

Hiske Arts - Groot geld duwer en fossiele misleiding ontmantelaar bij Fossielvrij NL

Hiske is groot geld duwer bij Fossielvrij NL: als campaigner zet ze zich ervoor in dat pensioenfondsen hun geld gaan verleggen uit de fossiele economie naar de duurzame economie toe. Daarnaast zet ze zich in om fossiele misleiding aan te pakken, en heeft onder andere een rechtszaak gevoerd tegen KLM. Ze smeedt graag coalities om grote maatschappelijke verandering mogelijk te maken. 

Lidewey van der Sluis - Hoogleraar Strategisch Talent Management en Organisatorisch Leiderschap aan Nyenrode Business Universiteit

Lidewey is visionair op het gebied van talentmanagement, holacratisch organiseren en dragend leiderschap. Ze is actief als spreker, auteur, expert, adviseur voor directies en heeft meer dan 200 publicaties op haar naam staan. Ze wordt gezien als vernieuwende denker met een strategische visie op leiderschap en het organiseren van werk.

Nathalie Mangelaars - Pitch & Presentatie specialist @ Pitch Academy

Nathalie wordt ook wel dé Pitch Queen van Nederland genoemd. Als eigenaar van de Pitch Academy, geeft ze pitchtrainingen aan corporates, MKB, startups en studenten. Zo heeft ze inmiddels ruim 4000 mensen getraind en is ze regelmatig als pitch expert te zien in de media. Ook is ze de drijvende kracht achter het NK Pitchen.

Norbert Schotte - transitiemaker by day, Gideon by night (onder voorbehoud)

Robert is als transitiemaker een spreker, procesbegeleider, duurzaamheidsadviseur en bovenal mens die strijdt voor zijn idealen. 'Niet langer een oud, niet-werkend en degeneratief systeem incremen teel verbeteren, maar bijdragen aan een regeneratief systeem.'

Yvonne van der Brugge - directeur-generaal Rijksvastgoedbedrijf 


Yvonne van der Brugge-Wolring is sinds april 2023 directeur-generaal van het Rijksvastgoedbedrijf (RVB). Hiervoor was zij werkzaam voor Logius, Vidomes en Arcadis. Het RVB beheert de gebouwen en gronden van de Rijksoverheid en Defensie en is daarmee het grootste vastgoedbedrijf van Nederland. Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt van het RVB. In oktober van dit jaar is de routekaart Verduurzamen gepubliceerd, met als motto: ‘we bouwen duurzaam of we bouwen niet’. Om de duurzaamheidsdoelen te halen zoekt het RVB de samenwerking met partners en marktpartijen.