Triodos Bank

Alle gebouwen in Nederland zorgen samen voor een derde van de CO₂-uitstoot. Daarom stimuleert Triodos Bank de verduurzaming van woningen en gebouwen zoals monumenten en kantoren. We verduurzamen niet alleen. Een duurzaam gebouw is meer dan een energiezuinig gebouw.


Dat zie je bij de Hallen in Amsterdam. Daar werd een monumentale tramremise omgebouwd tot multifunctioneel complex voor media, mode en ambacht. De renovatie gaf een impuls aan de wijk. Buurtbewoners en lokale ondernemers werden betrokken. Triodos Bank is een van de financiers van deze herontwikkeling. Nieuwe duurzame technieken werden toegepast zoals een WKO-installatie en ledverlichting. Relatiemanager Duurzaam Vastgoed Rianne Koster: “Met behoud van de monumentale uitstraling van dit erfgoed is een nieuwe levendige plek ontstaan die bijdraagt aan de leefbaarheid van Oud West.”


Een ander voorbeeld is Schoonschip, de meest duurzame drijvende woonwijk van Europa. Triodos Bank verstrekt hier hypotheken aan bewoners. Er komen 30 drijvende kavels in Amsterdam Noord waarop woningen en een gezamenlijke sociale ruimte worden gebouwd. De waterwoningen zijn zeer goed geïsoleerd en niet aangesloten op het aardgasnet. Ze worden verwarmd door warmtepompen en zoveel mogelijk zonnewarmte. Bijzonder is dat de woningen samen één aansluiting op het energienet hebben.

Een duurzaam gebouw is méér dan een energiezuinig gebouw

Organisatie

Naam

Triodos Bank

Type organisatie

Bank

Adres

Utrechtseweg 44, Zeist

Thema's

Professionals

Jeroen Pels
Jeroen Pels Directeur Private Banking & Hypotheken Bekijk profiel
Tom Hendrix Bekijk profiel

Nieuws van Triodos Bank

Reehorst, hoofdkantoor Triodos Bank

Ga zo snel mogelijk aan de slag met netto nul CO2 in de bouw

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

"Het is nu investeren of straks de rekening betalen, als dat nog kan"

Lage hypotheek met biobased

Lage hypotheek met biobased