ICSadviseurs

ICSadviseurs ziet duurzaamheid als de noodzakelijke component om maatschappelijk vastgoed echt te doen slagen. De voorbeeldfunctie die onderwijsgebouwen of bijvoorbeeld gemeentehuizen hebben is enorm. Alleen al daarom. Bijvoorbeeld door schoolgaande kinderen in hun dagelijkse omgeving te laten zien wat duurzaamheid in de praktijk betekent.

Maar duurzaamheid is meer. Wij spreken liever over duurzame ontwikkeling. Niet alleen duurzaam bouwen, maar ook investeren in een gezond gebouw, op een vitale locatie. Een gebouw verankerd als voorziening voor een wijk of stad waar ontmoeting wordt gestimuleerd levert een impuls voor de leefbaarheid. Duurzame gebouwen presteren beter, zijn veelal beter qua klimaat en kosten minder in de exploitatie. Hiermee ontstaat vastgoed dat veel langer kan voorzien in de behoeften van maatschappelijke partijen.

Het proces is hierbij van groot belang. Met een duidelijke visie op de ontwikkeling van organisaties, inzicht in de veranderbaarheid van dezelfde organisatie binnen het vastgoed, financiële engineering en procesmatige aanpak is duurzame ontwikkeling een ingrediënt dat past bij een succesvolle projectaanpak.

Als hulpmiddel voor het goed formuleren van de eigen duurzaamheidambitie heeft ICSadviseurs het IC-7S model ontwikkeld. Hiermee kunnen de eigen keuzes duidelijk worden geformuleerd en binnen het grotere geheel van het project vertaald worden naar heldere kaders.

ICSadviseurs ondersteunt opdrachtgevers met het formuleren van haar ambitie middels interactieve workshops van zowel het ruimtelijk functioneel programma van eisen, maar ook op het vlak van techniek en verduurzaming. De ambitie vertalen wij naar investeringskosten en exploitatielasten om zo een levensduurkosten berekening te maken. De geformuleerde ambities vertalen we naar een duidelijke uitvraag richting ontwerpers en uitvoerende partijen en bewaken door strak projectmanagement de ambitie tot en met de ingebruikname van het gebouw.

Meer bereiken met vastgoed voor de organisaties van nu en in de toekomst. Dit noemen wij: “meer met morgen!”.

Meer bereiken met vastgoed voor de organisaties van nu en in de toekomst. Dat is “meer met morgen!”

Organisatie

Naam

ICSadviseurs

Type organisatie

Adviesbureau

Sectoren

Onderwijs, Kantoren, Zorg

Adres

Burgemeester Drijbersingel 25R, Zwolle

Thema's

Professionals

Maarten Groenen Bekijk profiel

Nieuws van ICSadviseurs

Kijk terug: Webinar - Verduurzamen schoolgebouwen: samenwerking gemeente en schoolbestuur in de praktijk

Kijk terug: Webinar - Verduurzamen schoolgebouwen: samenwerking gemeente en schoolbestuur in de praktijk

Dit zijn de ondertekenaars van het Paris Proof Commitment [video]

Dit zijn de ondertekenaars van het Paris Proof Commitment [video]

Pilotprojecten Onderwijs: scholen aan de slag met Paris Proof 

Pilotprojecten Onderwijs: scholen aan de slag met Paris Proof