Heembouw

"We zijn ons bewust van de impact van ons handelen op de planeet, én we zijn oprecht gedreven om het beter te doen.” Met deze visie willen we uitdragen dat we zelf verantwoordelijkheid nemen over onze acties. Als ontwerpende bouwer is Heembouw samen met Habeon Architecten een belangrijke speler in de markt van ontwerp en realisatie van productiegebouwen, distributiecentra, kantoren en woningen. Daarmee hebben we impact op de planeet. En zijn we ambitieus om het beter doen. Niet voor de bühne maar oprecht. Dat is het kompas voor al onze activiteiten.

Circulair DC

We houden van actie. Daarom hebben we onze visie op duurzaamheid vertaald in concrete doelen. Een voorbeeld is een volledig Circulair Distributiecentrum (DC), dat wordt ontworpen en gedetailleerd met als doel om door de hele levenscyclus de stromen van materialen, van energie én van economische waarde te sluiten.

Ontwerpprincipes circulair bouwen

In het licht van onze samenwerkingsovereenkomst met New Horizon, zetten we verdere stappen richting een circulaire bouweconomie. Onderdeel hiervan is het uitwerken van ontwerp-principes voor circulair bouwen. Het resultaat van de samenwerking zal in eerste instantie het zoveel mogelijk voorkomen van verspilling zijn bij de ontmanteling en de bouw van gebouwen. Daarnaast is het ontwerpen met geoogste materialen een belangrijke ambitie. Komende periode wordt het ontwerp van de nieuwe huisvesting van Heembouw Rotterdam hiervoor een mooie pilotcase.

Wij creëren plekken waar mensen willen zijn. Nu en in de toekomst.

Organisatie

Naam

Heembouw

Type organisatie

Bouwbedrijf

Sector

Logistiek, Kantoren, Woningen

Adres

De Lasso-Zuid 22, Roelofarendsveen

Thema's

Professionals

Durk van Loon
Durk van Loon Commercieel directeur Bekijk profiel

Nieuws van Heembouw

Heembouw ontwikkelt distributiecentrum op bedrijventerrein Oudeland

Heembouw ontwikkelt distributiecentrum op bedrijventerrein Oudeland

26 partijen tekenen Malieveldverklaring om stikstofuitstoot in bouw te reduceren

26 partijen tekenen Malieveldverklaring om stikstofuitstoot in bouw te reduceren

Heembouw Kantoren heeft wereldprimeur

Heembouw Kantoren heeft wereldprimeur