DGBW: rondleiding in linoleumfabriek in Assendelft

Forbo laat graag zien hoe zij bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving. Daarom organiseerde het bedrijf op 25 september tijdens de DGBW een rondleiding om te laten zien wat zij doen in de fabriek in Assendelft. 

Marjolein van Gelder, Programmamanager Duurzaamheid bij Forbo: "Wat een mooie middag bij het open huis van Forbo tijdens de Dutch Green Building Week. Buren, ontwerpers, kunstenaars, familieleden en architecten bezochten de linoleumfabriek en gingen met elkaar in gesprek over duurzaamheid in de bouw. Leuk om te zien dat circulair bouwen leeft bij zo’n diverse groep mensen!”

Forbo is een producent waar vloerbedekkingen worden gemaakt en maakt al 120 jaar linoleum-vloeren. Linoleum wordt gemaakt van lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalksteen en jute: allemaal natuurlijke ingrediënten die CO2 opnemen tijdens het groeien. Dit maakt dat linoleum CO2-neutraal geproduceerd wordt. Ook is Forbo hard aan de weg aan het timmeren om de producten circulair te maken!


DGBC-partners

Forbo Flooring

Gerelateerd

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

DuurzaamheidsCertificering: ‘Je hoeft niet meteen een 10 te halen’

Met voornamelijk gebruikte materialen hebben Popma ter Steege Architecten (PTSA) en Vink Bouw een voormalig defensiegebouw omgevormd tot een hoogwaardig Rijkskantoor

Architectenbureau PTSA ontwerpt 'kantoor vol afval' voor Rijksvastgoedbedrijf

De whitepaper over EU Taxonomie is vernieuwd. Deze herziene uitgave neemt je mee in het hoe, wat en waarom van de EU Taxonomie.

Hoe, wat en waarom over EU Taxonomie