DGBW: rondleiding in linoleumfabriek in Assendelft

Forbo laat graag zien hoe zij bijdragen aan een duurzaam gebouwde omgeving. Daarom organiseerde het bedrijf op 25 september tijdens de DGBW een rondleiding om te laten zien wat zij doen in de fabriek in Assendelft. 

Marjolein van Gelder, Programmamanager Duurzaamheid bij Forbo: "Wat een mooie middag bij het open huis van Forbo tijdens de Dutch Green Building Week. Buren, ontwerpers, kunstenaars, familieleden en architecten bezochten de linoleumfabriek en gingen met elkaar in gesprek over duurzaamheid in de bouw. Leuk om te zien dat circulair bouwen leeft bij zo’n diverse groep mensen!”

Forbo is een producent waar vloerbedekkingen worden gemaakt en maakt al 120 jaar linoleum-vloeren. Linoleum wordt gemaakt van lijnzaadolie, hars, houtmeel, kalksteen en jute: allemaal natuurlijke ingrediënten die CO2 opnemen tijdens het groeien. Dit maakt dat linoleum CO2-neutraal geproduceerd wordt. Ook is Forbo hard aan de weg aan het timmeren om de producten circulair te maken!


DGBC-partners

Forbo Flooring

Gerelateerd

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'

Intentieverklaring markeert een samenwerking tussen 14 vooraanstaande ketenpartners uit de ontwerp-, techniek- en bouwsector, gericht op de praktijktoets Milieuprestatie Gebouwen (MPG).

Unieke samenwerking tussen ketenpartners voor Praktijktoets MPG

Adviesbureau De Groene Jongens adviseert bedrijven en gebouweigenaren bij hun verduurzamingsprocessen.

Duurzaamheid als hoogste doel: adviesbureau De Groene Jongens wil altijd meer impact maken