Zet de knop om - samen met DGBC 

Sinds dit weekend roept de verduurzamingscoalitie op om minder gas te gebruiken. Ook DGBC is aangesloten bij deze coalitie, die een initiatief is van de ministeries van BZK en EZK. In de campagne “Zet de knop om” geven we energiebesparingstips aan overheden, bedrijven en huishoudens. Om het goede voorbeeld te geven zet het kabinet de thermostaat op 19 graden, in zo'n 200 Rijksoverheidsgebouwen. Ook wordt er minder gekoeld in de zomer.  

Annemarie van Doorn: “Deze coalitie past goed bij onze acties om de gebouwde omgeving te “Paris Proofen”. Al onze DGBC-partners weten hoe dat moet, het is belangrijk om als partner te laten zien dat je het niet bij woorden laat. Dat kan door het Paris Proof Commitment te ondertekenen én direct door de thermostaatknop terug te draaien. Zo bespaar je onmiddellijk en dat is goed voor je maandlasten, voor het klimaat – en zo hebben we 5 miljard kuub Russisch aardgas meteen niet meer nodig.”  

De brede maatschappelijke verduurzamingscoalitie gaat kennis delen, intensief communiceren, activiteiten versnellen en verbinden leggen. Belangrijk daarin zijn campagnes en acties voor besparing in de gebouwde omgeving. Het doel van het kabinet is om via deze coalitie versneld aardgas te reduceren en daarmee minder afhankelijk te zijn van buitenlands gas.  

Meer informatie lees je hier. 


Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'