Winnaars Future Leaders Program: “Dutch Green Building Scan is broedplaats en katalysator voor verduurzaming en innovatie”

De installatiebranche heeft goud in handen als het gaat om het verduurzamen van bestaande kantoren. Als het tenminste de koppeling weet te maken met de gebouweigenaren, gebruikers en investeerders. De Dutch Green Building Scan zou hiervoor het ideale platform kunnen worden. Dit stelt het winnende team young professionals dat meedeed aan het DGBC Future Leaders Program. “De scan kan een broedplaats en katalysator worden voor verduurzaming en innovatie.”

Winnaar 

Het winnende team werd dinsdagmiddag bekendgemaakt tijdens het Green Leadership Summit in Driebergen. Het team bestaat uit Aat van Wijngaarden (BAM), Maarten Nijhoff (Heijmans), Marianne Davidson (VolkerWessels) en Marjolein Meulensteen (a.s.r.). Zij deden net als acht andere divers samengestelde teams mee aan het Future Leaders Program van de Dutch Green Building Council. Dit is een vierdaags programma waarin de nieuwe generatie groene leiders die zich bezighoudt met de gebouwde omgeving wordt klaargestoomd voor de toekomst. Zij krijgen coaching van de huidige generatie leiders.

Sterke pitch

Onderdeel van het programma was het maken van een korte videopitch over een branche, waarin ze zelf niet actief zijn. Het winnende team ziet de installatiebranche als cruciale schakel in het verduurzamen van de gebouwde omgeving. Wanneer deze branche pro-actief met eigenaren en gebruikers om tafel gaat en verduurzaming bespreekt, kan met behulp van een rijk platform met gebouwgegevens de verduurzaming in een versnelling komen. Zij zien de Dutch Green Building Scan als het platform dat die verbinding zou kunnen maken.

Dutch Green Building Scan

De Dutch Green Building Scan is een platform met gebouwgegevens van alle Nederlandse kantoorgebouwen. Het geeft inzicht in onder andere de energieprestaties en kan binnen tien minuten inzicht geven in de verbetermogelijkheden van het gebouw.

Bekijk de pitch van het winnende team:

Bekijk de andere pitches:

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'