White paper ABN AMRO: Groen bouwen als volgende stap

Een aantoonbaar 'groene' bedrijfslocatie realiseren is een belangrijke volgende stap in de verankering van duurzaamheid in het bedrijfsprofiel en de uitstraling naar de markt. Het is een stap die grotendeels zonder afhankelijkheid van ketenpartners gerealiseerd kan worden. ABN AMRO publiceerde onlangs een whitepaper over duurzaam bouwen.

Veel inspanningen voor de verduurzaming van een bedrijfslocatie hebben één ding gemeen: het borgen en het onafhankelijk inzichtelijk maken van inspanningen en resultaten is lastig. Bijvoorbeeld de daadwerkelijke energiereductie of het aantonen dat medewerkers werken in een gezonde en prettige omgeving. Vaak staan inspanningen op zich, leveren ze zeker “iets” op, maar is er van een bepaalde meting of borging beperkt sprake. In de praktijk zijn er verschillende certificeringsmethodes ontwikkeld waarop getoetst kan worden of een bedrijfslocatie duurzaam is. Er zijn methodes die zich meer richten op bedrijfsvoering (ISO) en er zijn methodes die zich meer richten op het gebouw en haar omgeving zelf. De meest uitgebreide certificeringsmethode die leidt tot een keurmerk is BREEAM gevolgd door LEED.

Lees de complete whitepaper van ABN AMRO over duurzaamheid.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'