Wasco behaalt BREEAM-NL Excellent Ontwerpcertificaat

Het nog in aanbouw zijnde distributiecentrum van Wasco in Apeldoorn heeft het BREEAM-NL Nieuwbouw Ontwerpcertificaat behaald. Dit duurzaamheidscertificaat betekent dat het ontwerp voldoende is om uiteindelijk de BREEAM-NL ‘Excellent’ te halen voor het opgeleverde gebouw.

De BREEAM-NL ‘Excellent’ norm houdt in dat het pand duurzaam gebouwd wordt en de beschikking krijgt over duurzame installaties. Het duurzame distributiecentrum van de groothandel in verwarming, sanitair en onderdelen is door VDR Bouwgroep ontwikkeld. Ook de bouw wordt gerealiseerd door de aannemer uit Deventer.

Hoge BREEAM-score

Met diverse maatregelen wordt gestreefd naar BREEAM-NL ‘Excellent’ voor het nog in aanbouw zijnde distributiecentrum. Om dit label te behalen, moet de totale duurzaamheidscore minimaal 70 procent zijn. Wasco heeft een score van 72 procent behaald, waardoor het ontwerp van de bouw voldoet aan de gestelde eisen. Het bijbehorende certificaat is afgegeven door Dutch Green Building Council (DGBC).

Oplevering deze zomer

Aannemer VDR Groep meldt dat de nieuwbouw voorspoedig verloopt. Het hoogste punt is inmiddels bereikt en de verwachting is dat het distributiecentrum op de Ecofactorij in Apeldoorn deze zomer wordt opgeleverd.

Bron: Logistiek.nl

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'