WakaWaka: Zon op je dak? Zon in je zak!

Je hebt zonnepanelen op je dak. Geweldig! En gefeliciteerd. Maar houdt het daar op? Hebben de buren ze ook? En familie en vrienden die op bezoek komen? Wanneer we energietransitie in Nederland willen versnellen, is er momentum nodig. WakaWaka, voor wie het nog niet kent, is een klein lampje en telefoon lader op zonne-energie. Deze prachtig vormgegeven mini zonne-centrale leg je niet in een la, maar zet je op tafel en is aanleiding tot een gesprek. 

WakaWaka

WakaWaka is nu een crowdfundingcampagne gestart. Met het geld willen ze hun operatie in Rwanda opschalen en hun duurzame boodschap verder verspreiden in de rest van Europa en de Verenigde Staten. Elke verkocht product in Europa en de VS draagt bij aan het beschikbaar en betaalbaar maken van zonne-energie in landen waar men geen toegang heeft tot elektriciteit. WakaWaka biedt een lening aan tegen 6% rente die later ook te converteren is aandelen in het bedrijf. Duurzaam ondernemen samen met het Nederlandse publiek. Hier is de link naar de campagne pagina. 

Miljoen mensen licht

WakaWaka heeft inmiddels ruim een miljoen mensen van licht voorzien die voorheen nog in het donker leefden 's avonds. Dat heeft geleid tot meer dan 300 miljoen uur extra licht per jaar voor studie en verbetering van de leefbaarheid. WakaWaka deelt deze verhalen met het westerse publiek die op deze wijze op een heel andere manier in aanraking komen met het begrip duurzaamheid en een laagdrempelige manier wordt aangeboden om een begin te maken met gedragsverandering. In Nederland wordt WakaWaka wel eens ingezet om de duurzame boodschap bedrijven 'in het zonnetje' te zetten. Een tastbaar, draagbaar cadeau met een hoge attentiewaarde die vaak een gesprek op gang brengt. Ook iets om over na te denken. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'