Vijf Nederlandse nominaties voor internationale BREEAM Awards: stemmen kan nu

Wat hebben Bristol, Parijs, London, Amsterdam, Cluj, Praag, Tilburg, Almere en Oosterwolde met elkaar gemeen? Op deze plekken staan uiterst duurzame gebouwen die in aanmerking voor de internationale BREEAM Awards. Deze awards voor meest toonaangevende duurzame gebouwen worden op 8 maart uitgereikt in het Marriot in London. Vanaf deze week is de shortlist bekendgemaakt en kan worden gestemd op de favoriet. Maar liefst vijf Nederlandse projecten staan op de shortlist.

Nederlandse nominaties

Zo is onder andere het hoofdkantoor van ABN AMRO  in Amsterdam genomineerd. Dit bestaande gebouw is drastisch verduurzaamd en heeft daarmee een ongeëvenaarde BREEAM-NL score behaald voor bestaande bouw. Ook The Edge, het kantoor met de hoogste BREEAM-NL score ter wereld, kan rekenen op een nominatie. In Tilburg is het meest duurzame distibutiecentrum van Nederland genomineerd: New Logic II. Dit gebouw wordt gebruikt door autogigant Tesla. De City Mall in Almere is eveneens genomineerd. Meer dan 10 miljoen bezoekers per jaar ervaren hoe duurzaam dit winkelcentrum is. De vijfde nominiatie is voor het gebouw van ECOStyle in Oosterwolde. Niet alleen het gebouw is heel duurzaam, ook in het gebied eromheen is aandacht besteed aan natuur en ecologie.

Stemmen

Stemmen op uw favoriete duurzame gebouw kan vanaf nu. Er zijn verschillende categorieen waar een award wordt uitgereikt. Dit zijn 'Offices New', 'Offices Refurbishment en Fit-out', 'Offices In-Use', 'Retail In-Use', 'Retail New', 'Industrial', 'Mixed Use', 'Residential' en 'Education & Health'. De Awards bijwonen kan ook. Een plek is te reserveren via de site van BREEAM.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'