Van Hal en Groen sprekers tijdens Future Leaders Program

Op donderdag 8 oktober vindt de tweede bijeenkomst van het DGBC Future Leaders Program plaats in Stadskasteel Oudaen te Utrecht. Deze bijeenkomst maakt deel uit van het vierdaagse programma om ambitieuze Young Professionals te ondersteunen. Het vierdaagse programma start op maandag 21 september. De keynotes op de tweede bijeenkomst worden gegeven door Anke van Hal en Maurits Groen. Anke van Hal zal vooral ingaan op de ‘derde succesfactor’. WakaWaka-founder en directeur van zijn eigen Marketing & Communicatie bedrijf Maurits Groen zal vooral de nodige adviezen geven aan de Future Leaders op gebied van communicatie.

Aanmelden voor dit DGBC Future Leaders Program is nog mogelijk. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar.

Anke van Hal

Prof. dr. ir. Anke van Hal is hoogleraar Sustainable Building and Development bij het Center for Sustainability van Business Universiteit Nyenrode en is tevens als praktijkhoogleraar Sustainable Housing Transformation verbonden aan de faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Anke van Hal verzorgt vele publicaties over haar vakgebied waarin haar visie op de opgave van de verduurzaming van de gebouwde omgeving (werken vanuit een Fusie van Belangen) steeds centraal staat. Anke is bestuurslid van DGBC.

Maurits Groen

Maurits Groen is internationaal duurzaam ondernemer. Samen met zijn zakenpartner Camille van Gestel richtte hij in 2010 social enterprise WakaWaka op. De organisatie ontwikkelt en produceert lampen en laders op zonne-energie en zijn een uitkomst voor de 1.2 miljard mensen die leven zonder toegang tot schoon en veilig licht en elektriciteit. Naast WakaWaka heeft Groen sinds 1982 een eigen communicatieadviesbureau (MGMC) en is hij mede-initiator van een meerdere duurzame initiatieven. Dit heeft er toe geleid dat hij op nummer twee staat in de Trouw Duurzame top 100 (2015).

Opleiden Future Leaders

Het is de missie van de Dutch Green Building Council (DGBC) om ook bij de toekomstige generaties duurzaam leiderschap te stimuleren. Door middel van het aanbieden van dit programma wil DGBC de nieuwe generatie ondersteunen. Dit gebeurt door kennis te delen, te coachen op gedrag en competenties, te verbinden met bestaande (groene) leiders en door Young Professionals te laten samenwerken aan concrete groene uitdagingen.

Inhoudelijk programma

Het inhoudelijke programma van in totaal vier bijeenkomsten is in samenwerking met de contentpartners samengesteld. De eerste dag (maandag 21 september) staat vooral in het teken van aansprekende keynotes, waaronder een Hoogleraar Leiderschap (Nyenrode), Jacqueline Cramer (Hoogleraar Universiteit Utrecht), Ellis ten Dam (CoreNet / RHDHV) en Jan Willem van de Groep (Winnaar Duurzame 50 Vastgoed NL). Vanaf de eerste dag gaan de deelnemers in groepen aan de slag met een concrete groene opdracht. Op de tweede dag zal onder andere Anke van Hal ingaan op de ‘derde succesfactor’ en zal Maurits Groen vertellen hoe Future Leaders succesvol kunnen communiceren. De resultaten van de case worden vervolgens op de derde dag (5 november) gepresenteerd. Daarnaast is er gelegenheid om te netwerken met andere Future Leaders, maar ook met huidige Green Leaders. Het programma eindigt op woensdag 2 december (vierde dag) tijdens de exclusieve DGBC Green Leadership Summit. De bijeenkomsten zullen plaatsvinden op zeer aansprekende locaties, zoals onder andere Landgoed Nyenrode en Stadskasteel Oudaen Utrecht. De bekendmaking van de andere keynotes volgt spoedig.

Deelnemen

Het DGBC Future Leaders Program is een programma voor Young Professionals die (in)direct betrokken zijn bij de gebouwde omgeving. Kortom: het gehele speelveld van architect tot en met eindgebruiker. De investering voor dit vierdaagse programma is 1.295 euro. Voor DGBC / GBC / CoreNet Participanten, geldt een korting van 25%. Organisaties zoals onder andere APPM, Daikin, Deerns, DWA, Lidl Nederland, Merin, Schröder Vastgoed, TBI, Unica, Van Wijnen Vastgoed zijn inmiddels al vertegenwoordigd. Op onze website www.dgbc.nl/flp kunt u meer informatie vinden over het programma, de sprekers, de locaties en de aangemelde deelnemers.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'