TRILUX neemt voortrekkersrol op het gebied van duurzaam bouwen

TRILUX heeft afgelopen week het eerste exemplaar van de speciaal opgestelde guide to BREEAM overhandigd aan DGBC directeur Annemarie van Doorn: “Als Dutch Green Building Council zien we graag meer van deze initiatieven in de markt.”

Duurzaamheid is reeds jaar en dag een integraal onderdeel van de bedrijfsstrategie van TRILUX. Daarbij is TRILUX continu op zoek naar de meest efficiënte samenstelling van armaturen en het aanscherpen van haar dienstverlening. “Onze producten en diensten leveren een grote bijdrage aan het duurzaamheidsniveau van gebouwen en daarbij ook aan het behalen van punten voor duurzaamheidscertificaten, waaronder BREEAM”, aldus Aris Bakker, directeur van TRILUX Benelux.

Product analyse 

Om de hoge kwaliteit en uitmuntende prestaties van de TRILUX producten aan te tonen, is besloten om samen te werken met onafhankelijk ingenieursbureau Encon. Bakker vertelt: “In samenwerking met Encon hebben wij onze belangrijkste productseries laten beoordelen en wegen aan de hand van de BREEAM-NL richtlijnen. Het resultaat is verbluffend. Door gebruik te maken van TRILUX-producten kunnen tot maar liefst dertien punten worden gerealiseerd in de BREEAM-NL-beoordeling. Dat is uniek voor een verlichtingsproduct. TRILUX verlichting heeft daarmee een grote invloed op de beoordeling in BREEAM-NL.” 

TRILUX heeft de resultaten van de productanalyse samengevat in een themabrochure. Deze ‘Guide to BREEAM’ laat voor de onderzochte productseries in detail zien hoeveel punten er verdiend kunnen worden door het inzetten van een product. 

De brochure is inmiddels te downloaden en te bestellen via: www.trilux.com/breeam

Overhandiging eerste exemplaar 

Het eerste exemplaar van de TRILUX ‘GUIDE TO BREEAM’ is tijdens het Green Leadership Summit overhandigd aan Annemarie van Doorn, directeur van Dutch Green Building Council. Annemarie reageert enthousiast op dit initiatief van TRILUX: “De gebouwde omgeving staat voor een grote en ambitieuze verduurzamingsopgave. BREEAM-NL is een goed middel om die verduurzaming te stimuleren. TRILUX maakt met haar expertise op het gebied van verlichting goed inzichtelijk hoe duurzame producten kunnen bijdragen aan duurzame gebouwen. TRILUX maakt BREEAM-NL daarmee aantrekkelijker en laagdrempeliger voor haar stakeholders, en dat juich ik toe. Als Dutch Green Building Council zien we graag meer van deze initiatieven in de markt.”

Volledige ondersteuning 

“Voor TRILUX betekent het in kaart brengen van de productprestaties meer”, zo vervolgt Aris. “Wij willen eindgebruikers, architecten, adviseurs en installateurs graag volledig ondersteunen om de punten en uiteindelijk het BREEAM-NL certificaat te behalen. Voor ons gaat dit verder dan enkel het leveren van een energiezuinig product. Wij denken op ieder denkbaar niveau mee. In het voortraject van een project bespreken wij graag met de eindgebruiker hoe het gebouw gebruikt gaat worden en wat de exacte eisen en wensen zijn. Op die manier kunnen we een optimale, flexibele en toekomst vaste oplossing realiseren. In het ontwerptraject onderbouwen wij dit met lichtplanningen en lichtberekeningen die voldoen aan de BREEAM standaard.” 

Bakker vervolgt: “Tijdens de uitvoer van een project reduceren wij de afvalstroom naar de bouwplaats tot een minimum door het aanleveren van producten in speciale projectverpakkingen. Daarnaast werken wij al geruime tijd in projecten met een LEAN planning en tekenen wij samen met partners mee in een BIM-omgeving. Ten slotte zorgen wij bij de oplevering van een project voor de uitvoering van de lichtmetingen en aanlevering van de BREEAM-NL bewijslast. Alles om de betrokken projectpartijen op het gebied van verlichting volledig te ontzorgen.” 

Expertise en voortrekkersrol 

TRILUX participeert sinds 2011 actief in de platformen Dutch Green Building Council en Duurzaam Gebouwd. Hiermee is TRILUX de eerste verlichtingsleverancier die actief deelneemt aan deze duurzaamheidinitiatieven. TRILUX stelt zich binnen beide organisaties actief op en wordt gezien als expert op het gebied van verlichting. “Hier hoort ook scholing van onze eigen werknemers bij”, vult Bakker aan. “Inmiddels zijn meerdere collega’s gecertificeerd als BREEAM-NL expert voor nieuwbouw en renovatie. Hiermee zijn wij voor opdrachtgevers die BREEAM-NL certificering ambiëren een partner met kennis van zaken.” 

Sterke trackrecord 

Voor TRILUX kent duurzaamheid en duurzaam bouwen middels de BREEAM-NL systematiek geen geheimen meer. In het recente verleden leverde TRILUX met succes het lichtontwerp, de producten en BREEAM-NL bewijslast aan voor diverse aansprekende projecten.

Bron: Trilux.nl

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'