Transformatie naar groenere steden

Arcadis brengt jaarlijks het International Construction Costs (ICC)-rapport uit. Hierin staat een vergelijking tussen ’s werelds grootste steden en bouwkosten. Amsterdam en Rotterdam zitten er ook in en scoren gemiddeld.

Beide steden zijn ongeveer 1 procent duurder geworden in vergelijking met vorig jaar. Rotterdam staat nu 53e (57 vorig jaar) en Amsterdam 54e (58 vorig jaar) op de index. Londen, New York en Hong Kong zijn de duurste steden om in te bouwen. De goedkoopste steden komen uit India met Bangalore, New Delhi en Mumbai als hekkensluiters op deze index.

Drie oplossingen 

Globaal ziet Arcadis drie oplossingen voor het tegengaan van klimaatverandering: CO2-neutraal bouwen, verlagen van CO2-uitstoot bij bestaande gebouwen en door gebouwen weerbaarder te maken. Voor iedere oplossing hebben wij nationaal en internationaal meerdere projecten gedaan. 

Meer informatie over deze projecten en het volledige rapport kun je vinden op de website van Arcadis 

DGBC-partners

Arcadis

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'