Topsprekers bij DGBW Seminar 'De Groene Uitdaging'

Op donderdag 24 september organiseert DGBC (Dutch Green Building Council) tijdens de DGBW (Dutch Green Building Week) een seminar met het thema ‘De Groene Uitdaging’. ‘De Groene Uitdaging’ is tevens het thema van de gehele DGBW, die plaatsvindt van maandag 21 tot en met vrijdag 25 september 2015. DGBC en de DGBW Partners nodigen u van harte uit om deel te nemen aan dit seminar in Taets Art and Events Park te Zaandam (Hembrugterrein).

Topkeynotes Alberto Cayuela & Jan Jonker

De eerste keynotespreker komt uit Canada. Alberto Cayuela is directeur van het Centre for Interactive Research on Sustainability (CIRS) aan The University van British Columbia. Hij wordt gezien als een echte ‘Sustainability Champ’. Cayuela zal ‘best practices' en de ‘lessons learned’ vanuit Canada meegeven aan de deelnemers van het seminar. De tweede keynote is prof. dr. Jan Jonker, Hoogleraar Duurzaam Ondernemen aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Jonker staat al jarenlang hoog in de Trouw Duurzame 100 en is een bevlogen spreker. Hij is onder andere auteur van het boek "Nieuwe Business Modellen; Samen Werken aan Waardecreatie”. Dit boek staat in de Top 5 van Managementboek van het Jaar 2015.

Uitreiking Duurzame Bouwvrouw 2015 door Maxime Verhagen

Op het programma van het DGBW Seminar staat ook een bijdrage door wethouder duurzaamheid Dick Emmer van Gemeente Zaanstad. Emmer zal aangeven hoe zij met concreet beleid een doorbraak realiseren in het verduurzamen van hun vastgoedportefeuille. Tijdens het seminar vindt ook de uitreiking plaats van Duurzame Bouwvrouw Verkiezing 2015. Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland, zal naast een inhoudelijke bijdrage ook de uitreiking doen. Verhagen is namelijk juryvoorzitter van de verkiezing. Als afsluiter vindt er nog een interactieve discussie plaats met belangrijke stakeholders uit de markt. Deze discussie zal gaan over het realiseren van Gezonde Werkomgevingen.

DGBC Kennismaking

Voorafgaand aan het DGBW Seminar vindt de DGBC Kennismaking plaats waar u vrijblijvend kennis kunt maken met DGBC en het keurmerk BREEAM-NL. U hoort dan meer over onze stichting en waarom het voor u mogelijk interessant is om DGBC Participant te worden. Tevens ontmoet u tijdens deze bijeenkomst een aantal DGBC-medewerkers en -bestuursleden. Deze bijeenkomst is inclusief lunch.

DGBW Partners

Het DGBW Seminar wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Zaanstad en de DGBW Gouden Partners ABN AMRO, Cofely, Forbo en ROCKWOOL.

Meer informatie & aanmelden

Kijk voor meer informatie en/of om u aan te melden op www.dgbw.nl/seminar. Deelname is kosteloos.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'