Toekomstbouwers: het magazine over de route naar Parijs

Hoe kalfshersenen de opgave naar Parijs symboliseren, Diederik Samsom die zegt dat energielabels waardeloos zijn en een rondleiding door de Paris Proof kantoren van ABN Amro. Het is een greep uit de artikelen in het DGBC-magazine Toekomstbouwers dat je nu op dgbc.nl kunt lezen.

Dat het magazine deze week verschijnt is geen toeval. Van 24 tot en met 28 september organiseert DGBC de Dutch Green Building Week. Die week staat in het teken van ‘de route naar Paris Proof’.

Gedachteomslag

In ‘Toekomstbouwers’ lees je dat er al technische oplossingen zijn voor die route naar Parijs en dat het bewustzijn groeit. Dat betekent helaas niet dat iedereen al onderweg is. Sterker nog; heel veel partijen moeten nog de gedachteomslag maken. Een andere manier van denken is noodzakelijk om een duurzame samenleving te bereiken. Socioloog en Eerste Kamerlid Paul Schnabel legt wat dat betreft de vinger op de zere plek, zoals je in het interview in het magazine met hem leest. Dat helpt, maar met alleen visies komen we er niet. We moeten aan de slag en vandaag nog op de TGV naar Parijs stappen.

Trein

Dat er gelukkig al partijen in die trein zitten, lees je ook in dit magazine. Zo bezochten we het gerenoveerde Paris Proof kantoor van ABN Amro in Alkmaar. In een reportage nemen we je mee door het gebouw om te laten zien hoe een kantoorgebouw Paris Proof kan worden. Ook vertellen de duurzaamheidsmanagers van Nuon hoe zij binnen één generatie fossielvrij willen worden.

 

Gerelateerd

Nieuw magazine Toekomstbouwers ziet het levenslicht

Nieuw magazine Toekomstbouwers ziet het levenslicht

Wat kun je verwachten op woensdag tijdens de DGBW?

Wat kun je verwachten op woensdag tijdens de DGBW?

Werkgroepvoorzitter Retail Anneke de Vries gaat van AH naar NS

Werkgroepvoorzitter Retail Anneke de Vries gaat van AH naar NS