Themadag: Next step in IT-business: hergebruik energie van datacenters

Adviesgroeplid van de Dutch Green Building Council Frank Zegers (E4S Consult) geeft komende donderdag (4 september) een themadag over duurzame datacenters. Deze themadag wordt gehouden in Reeuwijk en begint om 10.00 uur. Het is de volgende stap in de IT-branche: van energie besparen naar betrouwbaar energie leveren. De warmte die een datacenter wegkoelt is in feite een product: dat hergebruikt kan worden, energie in de vorm van warmte.

Next step in IT-business: Re-use IT-energy

Met het thema ‘Next step in IT-business: Re-use IT-energy’ organiseren Rittal, Installect, Previder datacenters, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG) en E4S Consult namens de Dutch Green Building Council (DGBC) de tweede van een reeks nieuwe IT-themadagen voor installerend en adviserend Nederland. Deze themadag pakt de draad op waar eerdere themadagen over energie-efficiënte, compressorloze datacenterkoeling ophielden.

Beschikbaarheid, energie en koeling

IT-business draait om beschikbaarheid, energie en koeling. Energie besparen betekent kosten besparen. Het ultieme doel om datacenters zonder compressiekoelmachine te koelen, is technisch en op een verantwoorde manier realiseerbaar. Klimatiseren door middel van Warmte Koude Opslag (WKO) of directe doorgifte maakt dit mogelijk; betrouwbaar,
betaalbaar en schaalbaar.

In een praktijk case wordt er live gedemonstreerd hoe de restwarmte van het BREEAM “Excellent” Previder datacenters nuttig hergebruikt wordt in het naast gelegen kantoorgebouw. 

Aanmelden?

Aanmelden? Dat kan. Vul het aanmeldformulier in

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'