Terugblik Green Tie Gala

“Ik ben er hartstikke blij mee. Dit is de erkenning van 5 jaar hard werken.” Zo luidde de reactie van Jan Willem van de Groep, toen hij op 1 april de ‘Duurzame 50 Vastgoed NL’ had gewonnen. Platform31-programmamaker Van de Groep toonde zich voor de camera ook direct realistisch. “Eigenlijk ben ik maar een beginnetjesmaker. Achter de schermen werken heel veel mensen aan de dingen die ik bedenk.”

Bekijk de foto's

De uitreiking van de Duurzame 50 Vastgoed NL 2015 vond plaats tijdens de tweede editie van het Green Tie Gala, tijdens Building Holland 2015 in de Amsterdam RAI. De uitreiking was deze keer over de hele avond uitgesmeerd, in de vorm van de radioshow ‘Duurzame top 50’. Hiervoor zorgden MiEr en Gerard Ekdom, die genomineerden en gasten interviewden. Van de Groep wist al meteen waaraan hij zijn geldbedrag ging besteden. “Aan het onderwijs. Studenten doen zo’n gave dingen.”

Samenwerken en kennis delen

Dutch Green Building Council, Duurzaam Gebouwd en Amsterdam RAI organiseren gezamenlijk het Green Tie Gala. Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen liet weten dat ketensamenwerking een erg belangrijk stap is in de duurzame bouwwereld. “Om tot de meest optimale oplossingen te komen is het van belang om beter samen te werken en kennis met elkaar te delen.”

Het Green Tie Gala kunt u herbeleven, via de onderstaande videocompilatie.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'