Terri Wills nieuwe CEO World Green Building Council

De World Green Building Council (WorldGBC) heeft Terri Wills benoemd als nieuwe Chief Executive Officer. Wills gaat de WorldGBC leiding geven door de ondersteuning van haar leden, het bevorderen van samenwerking en innovatie en een rol spelen als belangenbehartiger en beleidsmaker om de wereldwijde veranderingen te versnellen.

Wills zal toetreden tot de WorldGBC vanuit haar huidige positie Director of Global Initiatives bij C40 Cities Climate Leadership Group. Tijdens haar tijd bij C40, heeft ze toezicht gehad op de herstructurering van het technische Clinton Climate Initiative steden programma en gaf leiding aan de ontwikkeling, fondsenwerving en implementatie van de netwerk strategie. Onder haar leiding hebben C40 netwerken een directe invloed gehad op het beleid in meer dan de helft van de C40-lid steden.

Ervaring en motivatie

"We zijn verheugd om Terri te verwelkomen als onze nieuwe CEO," zei WorldGBC voorzitter, Bruce Kerswill. "De green building movement is in groei - we hebben GBC'S in 100 landen over de hele wereld en de WorldGBC blijft groeien in invloed en omvang. Terri's ervaring en motivatie brengt ons naar het volgende niveau, het versterken van de diensten die wij onze leden bieden, het vergroten van wereldwijde impact en het stimuleren van de wereldwijde verandering naar een duurzame bebouwde omgeving."

Wills eerdere ervaringen omvat die als de directeur voor het Clinton Climate Initiative van de stad Londen, om met de burgemeester het bekroonde RE:FIT retrofit programma op te schalen en de basis te leggen voor de Building Energy Challenge van de stad. Ze heeft ook gewerkt met de regering van Ontario voor schone technologie-ontwikkeling en beheerde het Civic Action's Greening Greater Toronto initiative wat het Race-to-Reduce building retrofit programma heeft gemaakt. Ook werkte ze voor de British Broadcasting Corporation.

Kracht van 100 GBC's

"Door de kracht van de 100 Green Building Councils is de WorldGBC een van de enige wereldwijde organisaties die werkelijk wereldwijde impact op de gebouwde omgeving kan bereiken. Ik ben blij om de WorldGBC te leiden naar de volgende groeifase, bouwen op het oude succes en nog meer middelen en invloed inzetten voor de green building movement op lokaal, regionaal en mondiaal niveau," aldus Terri Wills.

Wills zal haar nieuwe functie starten op 1 juni 2015. Zij neemt de de positie van de voormalige CEO Jane Henley over, die de WorldGBC in maart na vijf jaar verliet, gedurende die tijd was ze doorslaggevend in de groei van de organisatie in het wereldwijde netwerk dat het vandaag de dag is.

Over de World Green Building Council

De World Green Building Council verbindt een wereldwijde coalitie van meer dan 100 nationale Green Building Councils en hun 27.000 aangesloten bedrijven met een enkele missie: de bebouwde omgeving transformeren en ervoor zorgen dat onze gebouwen en steden duurzaam, gezond, efficiënt en productief zijn. 

Zie: www.worldgbc.org

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'