Symposium Betonakkoord op 12 mei

MVO Nederland nodigt u uit voor het symposium Betonakkoord voor Duurzame Groei op vrijdag 12 mei, van 09:00 tot 14:00u. Tijdens deze bijeenkomst bij het ministerie van Economische Zaken in Den Haag deelt ze het eerste concept van het Betonakkoord met u en gaan ze in gesprek over de inhoud. Dit alles is voort gekomen uit het initiatief van de tafel Sociaal kapitaal waar Annemarie van Doorn voorzitter was. 

Voor wie?

Dit symposium is voor iedereen die geïnteresseerd is in het Betonakkoord, dan wel te maken gaat krijgen met de -nog af te ronden- afspraken. Dit geldt in beginsel voor iedereen in of gerelateerd aan de betonketen: opdrachtgever en aannemer, producent en leverancier, architect en constructeur, kennisinstelling en NGO. 

Direct aanmelden

Dit symposium is een unieke kans om de dialoog aan te gaan over de inhoud van het Betonakkoord. Meldt u zich daarom zo snel mogelijk aan via dit inschrijfformulier. Het maximaal aantal deelnemers is 120. Het programma vindt u hier.
 

Doel Betonakkoord

Het doel van het door de sector geïnitieerde Betonakkoord is een breed palet aan gedragen, robuuste en toekomstbestendige afspraken voor verdere verduurzaming en versterking van de betonketen. Het akkoord biedt een langetermijnperspectief tot 2030 met afspraken voor de korte en middellange termijn, creëert vertrouwen en reduceert daarmee investeringsonzekerheid bij bedrijven. Speerpunten zijn CO2-reductie, circulariteit, natuurlijk- en sociaal kapitaal.

Deel uw expertise

Inmiddels zijn de ambities uitgewerkt tijdens gespreksrondes met deskundigen uit de keten. Deze gesprekken hebben geleid tot conceptafspraken inclusief handvatten voor instrumenten, monitoring en borging. Op 12 mei wordt de eerste concepttekst besproken en kunt u daarop feedback geven. U ontvangt de tekst een week van tevoren. Als u er de 12e niet bij kunt zijn, ontvangt MVO Nederland uw feedback graag per e-mail.

Kijk voor meer informatie op: http://mvonederland.nl/event/symposium-betonakkoord

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'