SDG-seminar in nieuw gebouw Goede Doelen Loterijen

Een einde maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030, dat zijn de Sustainable Development Goals. DGBC organiseert op 12 februari een seminar over de SDG’s.

Dat doet DGBC in het spiksplinternieuwe en onlangs geopende gebouw (zie foto) van de Goede Doelen Loterijen. Dat gebouw heeft een BREEAM-NL Outstanding certificaat en is het meest duurzame gerenoveerde pand van Nederland. Daarmee is het pand een uiting van het tegengaan van klimaatverandering, één van de SDG’s.

17 doelstellingen

Klimaatverandering is niet het enige doel waar de SDG’s zich op richten. Er zijn 17 doelstellingen. De SDG’s zullen van 2016 tot 2030 van kracht zijn. De lidstaten moeten zelf zorgen voor vertaling in nationaal beleid. Nederland heeft op het gebied van natuur en milieu al diverse doelstellingen en beleidsprogramma's die in lijn zijn met de SDG’s. Die doelstellingen en beleidsprogramma’s komen tijdens het seminar aan bod.

Doel van seminar

Tijdens het seminar wordt onder meer de basis van de SDG’s uitgelegd. Welke doelen zijn er? Welke hebben specifiek betrekking op de bouw- en vastgoedwereld? En hoe kun jij hier zelf mee aan de slag? Onder andere Hugo von Meijenfeldt (Nationaal SDG Coördinator), Nicole Maarssen (Directeur vastgoed Syntrus Achmea Real Estate & Finance), Masja Zandbergen, (Head of ESG integration Robeco) en Onno Dwars (Director Ballast Nedam Development) leveren een bijdrage aan deze middag. Meer informatie over deze middag lees je hier. Let op: dit seminar is alleen te bezoeken door participanten van DGBC.

Gerelateerd

Maarten Markus is manager duurzaamheid bij gebiedsontwikkelaar AM. We zetten in op het minimaliseren van de CO₂-uitstoot van gebouwen enerzijds en een positieve impact van het gebied anderzijds.

‘Door energieneutraal en biobased te bouwen kunnen we veranderen naar een klimaatpositieve sector’

Vastgoedorganisatie is een belangrijke speler op de Europese markt. Nienke Jacobs van de Nederlandse tak Dream Advisors aan het woord.

Maak kennis met onze nieuwe partner Dream Advisors

Marktpartijen met een WEii-licentie kunnen nu een een gecertificeerde WEii-score afgeven voor gebouwen.

WEii-certificering: hoe werkt dit?