SDG Seminar

Deze bijeenkomst heeft reeds plaatsgevonden.

Op 12 februari organiseert DGBC een seminar over de Sustainable Development Goals (SDGs) en de rol van de bouw- en vastgoedsector. De doelen moeten een eind maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering in 2030. Wat zijn deze doelen en hoe relevant zijn ze voor de bouw- en vastgoedsector. En hoe kun je deze als organisatie inzetten als koersbepaler voor verduurzaming van de gebouwde omgeving. 

Programma

Tijdens deze middag wordt onder andere de basis van de SDG’s uitgelegd. Welke doelen zijn er? Welke hebben specifiek betrekking op de bouw- en vastgoedwereld? En hoe kun jij hier zelf mee aan de slag? Onder andere Hugo von Meijenfeldt (Nationaal SDG Coördinator), Nicole Maarsen (Directeur vastgoed Syntrus Achmea Real Estate & Finance), Masja Zandbergen, (Head of ESG integration Robeco) en Onno Dwars (Director Ballast Nedam Development) leveren een bijdrage aan deze middag.

Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen

De Sustainable Development Goals (SDG's) zijn door de Verenigde Naties vastgesteld als nieuwe mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Ze worden gepromoot als de wereldwijde doelstellingen voor duurzame ontwikkeling. De SDGs zullen van 2016 tot 2030 van kracht zijn. Er zijn 17 doelstellingen. De lidstaten moeten zelf zorgen voor vertaling in nationaal beleid. Nederland heeft op het gebied van natuur en milieu al diverse doelstellingen en beleidsprogramma's die in lijn zijn met de SDGs. Meer informatie op http://www.sdgnederland.nl. 

Kosten en inschrijven

Je kunt je hier inschrijven. Het bijwonen van dit seminar is exclusief toegankelijk voor DGBC Participanten. 

Onno Dwars

Onno Dwars is als directeur Ballast Nedam Development. Ballast Nedam Development ontwikkelt vele grote en spraakmakende binnenstedelijke vastgoedprojecten. Onno is een gedreven en resultaatgerichte persoonlijkheid met aanstekelijke ambities. Zijn doel is elke keer om de stip voorbij de horizon te verzetten en zo versnelt bij te dragen aan het verduurzamen van Nederland en het innoveren van de bouw- en vastgoedsector. Zijn ultieme doel is aan leefomgeving te bouwen waar mensen vijf jaar langer leven.

Nicole Maarsen

Nicole Maarsen is sinds mei 2017 lid van de directie van Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Zij is verantwoordelijk voor de business units Woningen, Commercieel Vastgoed, Internationaal Vastgoed, het Transactieteam en het Acquisitie/Ontwikkelingsbedrijf. Nicole Maarsen heeft 20 jaar ervaring in de vastgoedmarkt. Van 2013 tot 2017 werkte zij als zelfstandig adviseur voor onder meer Round Hill Capital en HAL Investments. Daarvoor was zij 9 jaar directeur-eigenaar bij het familiebedrijf Maarsen Groep. Nicole Maarsen startte haar carrière bij ING Groep als trainee. Nicole Maarsen behaalde in 1997 haar mastertitel in de Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en verkreeg in 2005 de titel Master of Real Estate aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is onder meer lid van de Raad van Toezicht van het Centrum Beeldende Kunst Rotterdam, lid van Forum voor Stedelijke Vernieuwing en Bestuurslid van de IVBN.

Hugo von Meijenfeldt

Hugo G. von Meijenfeldt is coördinator implementatie Global Goals bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarvoor was hij Consul-Generaal van Nederland in San Francisco. Hij is een milieujurist, manager en diplomaat op Europees en mondiaal niveau.
Hugo von Meijenfeldt bekleedde de functie van o.a. directeur Internationale Zaken bij het Ministerie van Huisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). Daarvoor was hij voorzitter van de Milieucommissie beleid van de VN-ECE in Genève. Tot 2013 was hij directeur- generaal bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en speciale gezant voor klimaatverandering.

Carola van Lamoen

Carola van Lamoen heads the Active Ownership team, responsible for the Robeco's engagement and voting activities. She is Co-Chair of the Board Governance Committee of the International Corporate Governance Network (ICGN) and Chair of the Investment Committee of the Dutch governance platform Eumedion. Before joining Robeco in 2007, she was Corporate Governance Policy Advisor at the Dutch Ministry of Finance. Carola has been active in the field of corporate governance since 2001. She holds a Master’s in Business Administration from Erasmus University Rotterdam.

Datum

dinsdag, 12 februari, 2019
van 13:30 tot 18:00 uur

Locatie

Goede Doelen Loterijen
Beethovenstraat 200
1077 JZ, Amsterdam

Contactpersoon

Fredericke Reijerkerk
088 - 55 80 100