Rotterdams tintje voor DGBC Participantenbijeenkomst

Op 4 april werd de veertiende DGBC Participantenbijeenkomst gehouden. Plaats van handeling: de prachtige Burgerzaal van het stadhuis in Rotterdam. De bijeenkomst kreeg niet alleen een Rotterdams tintje door de samenwerking met de gemeente Rotterdam. Ook kwamen duurzame Rotterdamse projecten aan bod.

Aerjen Koeneman, projectdirecteur Multi Vastgoed, ging in op het BREEAM-NL Excellent ontwerp van het prestigieuze Forum Rotterdam. Onder toeziend oog van wethouder Alexandra van Huffelen kreeg hij het officiële BREEAM-NL Ontwerpcertificaat uitgereikt.

Daarna gaven Cor Luijten, adviseur duurzaamheid en gebiedsontwikkeling van gemeente Rotterdam en Kees de Jong, eigenaar van Sloopbedrijf Kees de Jong, een toelichting op de sloop van de Marthalaan in Rotterdam. Dit is een van de eerste BREEAM-NL Sloop- en Demontageprojecten in Rotterdam.

Amsterdamse inbreng was er ook: Annemarie van Doorn, founder van de Green Business Club NL, overhandigde het eerste duurzaamheidsverslag van een gebied in Nederland, de Amsterdamse Zuidas, aan wethouder Van Huffelen.

Jochem Gottmers, Vice President Purchasing and Facilities van Robeco, deed een oproep aan het Rotterdamse bedrijfsleven om zich aan te sluiten bij de Green Business Club Rotterdam.

Na de bijeenkomst op het stadhuis ging het gezelschap naar het nieuwe onderkomen van DGBC, het monumentale Hufgebouw. Hier werd de participantenbijeenkomst afgesloten met een borrel.

Gerelateerd

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt