Programma PROVADA staat online

Het eerste deel van het programma voor de PROVADA staat online. Op dinsdag staat een debat onder leiding van Frénk van der Linden op het programma. Hierbij gaat DGBC in op haar visie ten aanzien van het verduurzamen van de bebouwde omgeving: samen met haar participanten een grote bijdrage leveren aan de transitie naar een circulaire economie.

Circulaire economie

De circulaire economie: een economisch systeem dat bedoeld is om herbruikbaarheid van producten en grondstoffen te maximaliseren en waardevernietiging te minimaliseren. Anders dan in het huidige lineaire systeem, waarin grondstoffen worden omgezet in producten die aan het einde van hun levensduur worden vernietigdDoor circulair denken en handelen in gebouwen toe te passen geeft de branche een impuls aan het ontwikkelen en het toepassen van innovatieve oplossingen. Wanneer wij in deze ontwikkeling meer gaan samenwerken kan de vastgoedsector zowel nationaal als internationaal een vooraanstaande positie verwerven. Over de circulaire economie zal er tijdens deze bijeenkomst worden gesproken door vertegenwoordigers uit de top van de ranglijst van de Duurzame 50 Vastgoed NL die op 1 april a.s. bekendgemaakt gaat worden.

Bekijk het programmaonderdeel.

Meedoen aan het DGBC-plein kan ook.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'