Partnership Dutch Green Building Council (DGBC) en Blue Building Institute - WELL Building Standard

De Dutch Green Building Council (DGBC) en het Blue Building Institute (BBI) gaan samenwerken om te onderzoeken hoe de WELL Building Standard en BREEAM-NL elkaar kunnen gaan versterken. Dit hebben zij op 7 juni bekend gemaakt op de PROVADA vastgoedbeurs in Amsterdam.

WELL Building Standard

90% van onze tijd brengen we door in gebouwen. Wij werken, wonen, winkelen en sturen onze kinderen naar school in gebouwen. Gebouwen waarvan het effect op de eindgebruiker onderbelicht is gebleven, terwijl research inmiddels overtuigend aangetoond heeft dat het effect van de gebouwde omgeving op menselijk welzijn en gezondheid substantieel is. De WELL Building standaard (WELL) focust op de mensen in het gebouw.

Menselijk potentieel

“Gebouwen kunnen een grote invloed hebben op onze gezondheid, ons welzijn en onze productiviteit. Gebouwen die het menselijk potentieel optimaal tot zijn recht laten komen en een positieve impact hebben op mens en natuur, hebben de toekomst”, aldus Lara Muller, CEO van het Blue Building Institute.

Logische stap

Annemarie van Doorn, directeur DGBC: ”DGBC is aangesloten bij de World Green Building Council en is de National Scheme Operator van BREEAM. BREEAM en WELL worden ook internationaal gezien als complementair, waardoor het voor DGBC een logische stap is WELL te adopteren als instrument.”

Gedeelde visie

Het is dan ook vanuit deze gedeelde visie dat de Dutch Green Building Council (DGBC) en de Blue Building Institute (BBI) de intentie hebben om op de volgende vlakken te gaan samenwerken: 

  • Het optimaal laten aansluiten van de BREEAM-NL certificering en de uit de VS afkomstige WELL Building Standard, vanuit de overtuiging dat beide schema’s juist complementair zijn en elkaar versterken en samen alle fasen van het bouw- en gebruiksproces afdekken;
  • Participatie van DGBC in de door BBI-geïnitieerde Koplopersgroep WELL, waarbij een groep vooruitstrevende partijen met elkaar het commitment zijn aangegaan de eerste WELL certificeringen in Nederland tot stand te brengen;
  • Het delen van kennis, ervaring, infrastructuur en netwerk op het gebied van gezondheid en welzijn;
  • Bijdragen aan elkaars evenementen, opleidingen en programmering om zodoende een zo breed mogelijk publiek te bereiken met dit onderwerp.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'