Partners Green Business Club op safari in Amsterdam

Donderdag 25 juni trekt een stoet GBC'ers door de Amsterdamse Zuidas. Zij bezoeken die middag verschillende duurzame hotspots om inspiratie op te doen voor de eigen Green Business Club.

De Amsterdamse Zuidas heeft de grootste GBC in Nederland. Vier jaar geleden is deze club opgericht en op dit moment zijn er 27 bedrijven en organisaties aangesloten. In het gebied heeft de GBC zich bewezen: al dan niet in samenwerking met anderenzijn er verschillende projecten opgezet die uiting geven aan de doelstelling van de Green Business Club. Green Business Club Nederland nodigt partners van lokale GBC’s buiten Amsterdam uit om inspiratie op te komen doen tijdens de Zuidas Safari.

Partners aanwezig

De partners van GBC Beatrixkwartier, GBC Woerden – Middelland en GBC Utrecht Centraal hebben allen een uitnodiging gekregen deze middag een kijkje te nemen in de Amsterdamse keuken. Ook contacten uit Twente en Duiven, waar de mogelijkheid tot het oprichten van een GBC wordt onderzocht, zijn welkom. Niet alleen is het een uitgelezen kans meer te weten te komen over de projecten op Zuidas, ook het ontmoeten van partners van andere (potentiële) GBC’s biedt kansen voor het uitwisselen van ervaring en kennis.

Programma 

Vera Luijendijk, adviseur van het bestuur van GBC Zuidas en financieel directeur Zuidas – gemeente Amsterdam, verzorgt het welkomstwoord in het Amsterdamse WTC.  Vervolgens worden per fiets verschillende duurzame projecten bezocht, waaronder het Zuidas car sharing project, een WKO-installatie, een oesterzwammenkwekerij op koffieresidu van Zuidas-bedrijven en het Minirondeel. Timo Huisman en Eline Kik, resp. voorzitter en programmamanager van GBC Zuidas, sluiten het programma af in restaurant Old School, waar geëindigd wordt met een feestelijke borrel. Wilt u de Zuidas Safari  van 25 juni bijwonen? Neem contact op met Nina van den Berg. Bekijk de safari ook in de agenda.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'