Participantenonderzoek DGBC: “Meer behoefte aan onderlinge verbinding”

Participanten van Dutch Green Building Council (DGBC) hebben behoefte aan meer onderlinge verbinding en inspiratie. Dit blijkt uit participantenonderzoek dat DGBC onlangs deed. DGBC voerde het onderzoek uit om inzicht te krijgen in de tevredenheid van participanten en om de wensen en behoeften in kaart te brengen.

Van de in totaal 361 participanten van DGBC heeft bijna 25% (87 deelnemers) de onderzoeksenquête ingevuld. Daarmee is het onderzoek representatief. Participanten waarderen DGBC gemiddeld met een 7,3.

Verbeterpunten

DGBC is tevreden met de uitkomsten van het onderzoek en ziet tal van verbeterpunten voor haar dienstverlening. Zo heeft DGBC de uitdaging voor de toekomst meer aandacht te besteden aan inspiratie en de onderlinge verbindingen. Uit het onderzoek blijkt verder dat BREEAM-NL de meest gewenste certificeringsmethode te zijn. Waar het als te complex wordt ervaren, gaat DGBC zich focussen op duidelijke communicatie en informatievoorziening. Daarnaast gaat DGBC waar nodig haar beleid aanpassen en verder verbeteren.

Uitvoering

Het participantenonderzoek vond afgelopen maanden plaats en werd uitgevoerd door Wouter Boonstra (student Commerciële Economie) met ondersteuning van Ferdinand Wieman (Marketingmanager DGBC). Het onderzoek wordt periodiek herhaald. DGBC dankt alle respondenten voor hun medewerking aan dit onderzoek. Onder alle deelnemers zijn twee kaarten verloot voor het DGBW Gala van 21 september in het Stedelijk Museum. Winnaar is Bart van de Velde van APPM Management consultants.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'