Onno Dwars: ‘De kansen van een veranderend klimaat’

Jullie zijn de toekomst. Of je nu 23 bent en je studie net hebt afgerond of 50 bent en aan je tweede jeugd bent begonnen. Jij bent de toekomst!

Kansen voor iedereen

Jij kan bijdragen aan de nieuwe weg die we bouwen op verzoek van een veranderende maatschappij. Klimaatbestendig, co2 neutraal en/of een inclusieve maatschappij, een maatschappij waar wij allen deel van willen uitmaken. Een maatschappij die langzaam transformeert van welvaart naar welzijn. Welzijn, waarbij levenskwaliteit van de mens en de natuur centraal staat. 

Green Leader

In ieder van ons schuilt een Green Leader, een ‘leader’ die niet alleen werkt binnen vastgestelde kaders maar vanuit zijn eigen overtuiging. Want wie heeft ons gezegd dat het bouwbesluit ons vastgestelde kader vormt, je mag toch ook beter presteren? We weten steeds beter hoe een volhoudbare maatschappij eruit ziet. We zien dat het minder slecht handelen niet de basis vormt, maar juist dat stapje extra het verschil maakt. De één heeft een passie voor een groene leefomgeving, de andere passie voor een sociale en verbonden samenleving of een passie voor mooie architectuur. Iedereen heeft zijn eigen passie, die passie moeten we bundelen. Samen: integraal, kunnen wij bouwen aan een samenleving die bijdraagt aan een volhoudbare maatschappij, een maatschappij met meer levenskwaliteit.

Urgentie

Nu is het moment om de handen in één te slaan en allen bij te dragen om zo het verschil te maken. Dit biedt kansen om de gebouwde omgeving nog beter te maken, een omgeving die bewegen stimuleert, lucht zuivert, mobiliteit faciliteert en energie levert. Kansen te over. Wie wil er niet wonen in leefomgeving waar je langer en gezonder in harmonie met de natuur kan leven? 

DGBC Future Leaders Program

Op donderdag 8 september, de eerste dag van het vierdaagse leiderschapsprogramma, zullen Onno Dwars en Coert Zachariasse in een duo interview meer vertellen over hun groene leiderschap. Onno Dwars heeft onlangs de Green Leader Award gewonnen. Meer informatie over dit programma voor ambitieuze Young Professionals is te verkrijgen via www.dgbc.nl/flp. Aanmelden voor de tweede editie van dit exclusieve programma kan nog tot 1 augustus 2016. Het programma gaat sowieso door, omdat er al voldoende aanmeldingen zijn. Bij 50 aanmeldingen sluit de inschrijving.

Over Onno Dwars

Onno Dwars is Hoofd acquisitie & innovatie VolkerWessels Vastgoed bv. Aanjager en ambassadeur van vernieuwing. Hij werkt sinds 2005 bij VolkerWessels Vastgoed en zet zich in voor vernieuwing in de vastgoedsector. Hij houdt zich ook bezig met het (her)ontwikkelen en acquireren van grootschalige gebiedsontwikkelingen, energieleverende/ circulaire kantoren, energienotanul woningen en conceptontwikkeling van PlusWonen en ClimateReady. Corporate responsibility, betrokkenheid bij verschillende commissies, het geven van lezingen en schrijven van columns maken onderdeel uit van dagelijks werk. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'