Online supermarkt Picnic bouwt DC met 20.000 vierkante meter zonnepanelen

Online supermarkt Picnic bouwt een nieuw distributiecentrum van 35.000 vierkante meter in Utrecht Lage Weide dat uitgerust wordt met 20.000 vierkante meter zonnepanelen.

Picnic groeit

Het nieuwe distributiecentrum biedt werk aan 500 tot 1000 mensen en is nodig vanwege de snelle groei van de websuper die zijn boodschappen bezorgt met kleine elektrische bestelvrachtwagens. Het aantal klanten van Picnic verdubbelde in het eerste half jaar van 2017 tot 65.000. Dit kwam onder meer doordat de boodschappendienst actief werd in steeds meer steden. Op 1 januari van dit jaar bezorgde het bedrijf de boodschappen gratis aan huis in 6 steden, op 30 juni stond de teller op 24 steden. Het aantal elektrische wagentjes waarmee bezorgd werd steeg naar 250, terwijl nog eens 100 wagentjes besteld zijn en de komende maanden geleverd worden.

BREEAM-NL ambitie

De bouw van het nieuwe distributiecentrum in Utrecht en moet in maart volgend jaar afgerond zijn. Het vloeroppervlak is 3,5 keer zo groot als nu. Het nieuwe distributiecentrum kwalificeert voor het duurzaamheidscertificaat ‘BREEAM-NL Excellent’. De zonnepanelen kunnen op piekmomenten 1,9 megawattuur stroom genereren. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'