Officiële opening FIFPro House op Park 20|20

Hoofddorp 16 mei 2013 – Didier Drogba heeft maandag in Hoofddorp op Park 20|20 het nieuwe hoofdkantoor van de internationalespelersvakbond FIFpro geopend; opengetrapt eigenlijk. De Ivoriaanse spits van Galatasaray, zelf voorzitter van de Afrikaanse afdeling, schoot een bal door een papieren raam in het FIFPro House. Het FIFPro House maakt deel uit van Park 20|20 (http://www.park2020.com) op Beukenhorst-Zuid. Het full service businesspark gebaseerd op de Cradle to Cradle filosofie en wordt ontwikkeld door Delta Development Group,VolkerWessels en Reggeborgh.

Ongeveer 300 genodigden waren getuige. Onder hen veel officials maar ook voetballers van onder meer Ajax en Feyenoord. Na ontvangst in een speciaal voor de opening geplaatste voetbaltent werd er gestart met een spectaculaire sound, light en movie show met in de hoofdrol voetbal, de realisatie van het hoofdkantoor en fairplay.

Als klap op de vuurpijl werd aan het eind van de film het tentdoek deels verwijderd en was het nieuwe kantoor van FIFPro zichtbaar. Aansluitend ging het gezelschap naar het kantoor waar de festiviteiten vervolgd werden. Na speeches van Theo van Seggelen, secretaris generaal van FIFPro, Coert Zachariasse namens Park 20|20 CV en wethouder van Bezuijen opende Didier Drogba officieel het kantoor. Na een wervelende trommelshow werd het festijn afgesloten en konden de genodigden het pand bekijken.

Cradle to Cradle kantoor met BREEAM-NL Excellent certificaat
Het kantoor van ca. 2.500m2 b.v.o., naar ontwerp van architect William McDonough+ Partners, is volgens de Cradle to Cradle filosofie gebouwd en heeft reeds het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat. IBB Kondor,onderdeel van VolkerWessels heeft het kantoor gebouwd. Het basisontwerp is van de hand van het Amerikaanse architectenburo William McDonough + Partners, bijgestaan door N3O uit Den Haag. Park 20|20 c.v. werd geadviseerd door Van Gool en Partners, FIFPro werdgeadviseerd door Dupon Vastgoedontwikkeling.

Bron: Park 20|20

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'