Nigtevecht en Utrecht zijn duurzame spelers rijker

Om ook kinderen vertrouwd te maken met het thema duurzaamheid én basisscholen te ondersteunen bij het verduurzamen van hun school, organiseerde a.s.r. in samenwerking met Dutch Green Building Council en de Provincie Utrecht voor het tweede jaar een duurzaamheidswedstrijd voor alle basisscholen in de provincie Utrecht.Na een spannende finale bij a.s.r., waarin 5 finalisten het tegen elkaar opnamen, heeft Basisschool De Flambouw uit Nigtevecht de a.s.r. scholen challenge 2017 gewonnen.

De jury

De jury, waarin ook Annemarie van Doorn namens Dutch Green Building Council plaatsnam, werd verrast door heel veel verschillende creatieve, energieke en impactvolle ideeën, zoals energie opwekken met een windmolen, energieopwekkende tegels op het schoolplein en het organiseren van een besparingsdag.

'Wat een geweldige kids' 

Annemarie: ‘Wat een geweldige kids, met al die duurzame ideeën. En wat goed dat er dit jaar ook een aanmoedigingsprijs is uitgereikt aan een project met veel sociale impact.’ Tijdens het juryberaad ontstond spontaan het idee om een aanmoedigingsprijs in het leven te roepen en deze uit te reiken aan de kinderen van basisschool het Schateiland. Zij kwamen met het plan om een indoor teeltsysteem aan te leggen. 

De hoofdprijs 

Op basis van de criteria: impact, haalbaarheid en creativiteit maakte de Flambouw toch de meeste indruk. En ging er met de hoofdprijs vandoor. Een coach gaat de school begeleiden om de prijs van €12.500,- goed te besteden aan de realisatie van hun duurzaamheidsideeën.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'