Nieuwe spreker Future Leaders Program bekend

Niek de Vries, trainer en coach, heeft ruim 10 jaar ervaring om Young Professionals te begeleiden op hun ontwikkelpad en te helpen met uitdagingen. "Het enthousiasme van jonge mensen en de dromen die zij hebben inspireren mij altijd weer,” stelt Niek de Vries, die komend najaar het DGBC Future Leaders Program (FLP) mede vormgeeft.  

Nieuwe groene leiders

"Ik zie hun energie en enthousiasme, maar ook de worsteling die zij hebben met de gevestigde orde. Soms worstelen ze ook met zichzelf. Te vaak zie ik jonge mensen zich aanpassen aan hun omgeving, waarbij ze soms het vuur in zichzelf laten doven. Zonder nieuwe initiatiefnemers blijven de dingen gaan zoals ze gaan. Maar de verduurzaming van de gebouwde omgeving kan daar niet op wachten, we hebben heel hard en op heel veel plekken nieuwe groene leiders nodig. Het is daarom mooi dat DGBC met het Future Leaders Program het groene leiderschap bij jonge mensen stimuleert."

Overtuiging, focus en netwerk 

Niek was in juni aanwezig op de Alumni dag van de FLP-ers van 2015 en 2016. Hij noteerde uit het verhaal van een van de sprekers drie ingrediënten die van belang zijn voor succes: Overtuiging, focus en netwerk. "Ik vond dat een mooie samenvatting. Hier gaan we de komende editie van het FLP-programma ook mee aan de slag. Daarbij staan we ook stil bij het overwinnen van "beperkende overtuigingen", bijvoorbeeld dat de young professionals zichzelf nog te jong vinden, het moeilijk vinden met dominante leiders om te gaan, of zichzelf onderschatten.

Snijvlak van duurzaamheid en leiderschap

Het Future Leaders Program laat de deelnemers nadenken over hun talent en ambitie. Waar sta ik en waar wil ik naar toe? Het programma biedt inspirerende sprekers die op het snijvlak van duurzaamheid en leiderschap uit eigen ervaring kunnen vertellen, uitdagende (groeps)opdrachten en persoonlijke begeleiding, onder andere door langs te gaan bij een ‘leiderschapscoach’, een van de topmanagers uit het DGBC netwerk. Niek de Vries: “De young professionals worden uitgedaagd om het verschil te maken en impact te hebben. Het is mooi om ze daarbij te begeleiden, ik kijk er naar uit!”

Het Future Leaders Program begint op 7 september 2017. Inschrijven kan tot 25 augustus. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'