Nieuwe participant 123duurzaam: praktische en resultaatgerichte verduurzaming

Het bedrijf 123duurzaam is onlangs participant geworden van Dutch Green Building Council. 123duurzaam adviseert organisaties op het gebied van praktische en resultaatgerichte verduurzaming op het gebied van de interne bedrijfsvoering, huisvesting en producten/diensten die ze leveren. Dit kunnen lokale overheden, MKB bedrijven en onderwijsinstellingen zijn.

Werkwijze

123duurzaam kijkt naar de langetermijnvisie, inventariseert de huidige situatie, brengt de benodigde acties in beeld, plant met natuurlijke momenten, voert uit en bewaakt de voortgang. Hierbij maakt 123duurzaam graag gebruik van de processtappen van The Natural Step en instrumenten zoals BREEAM (Nieuw & In Use), GPR Gebouw, CO2 footprint, MVO prestatieladder en de MVO balans. Daarnaast verzorgt 123duurzaam gastlessen. Dat kan variëren van een ochtendvullend programma voor basisscholen tot een intensieve periode voor MBO bouwkunde-studenten.

Onderdeel van de transitie

123duurzaam is onderdeel van de duurzame transitie die de komende jaren vormgegeven en uitgerold gaat worden. Alle kennis voor een duurzame samenleving zijn beschikbaar en het is tijd om de puzzelstukjes op zijn plek te leggen. Met het participantschap van DGBC werkt 123duurzaam aan de gezamenlijke doelen. Als onderdeel van het netwerk van DGBC zal 123duurzaam enerzijds zijn praktijkervaringen delen en verbeteringen voor BREEAM bespreekbaar maken, en anderzijds gebruikmaken van de vele netwerkmogelijkheden die DGBC biedt.

Kijk hier voor meer informatie over 123duurzaam.

 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'