Nederlands bedrijfsleven onderstreept belang Nationaal Energie Akkoord

Prins Carlos schrijft namens bedrijven open brief aan SER onderhandelaars

Amsterdam,19 juni 2013

Middels een open brief* aan alle SER onderhandelaars, benadrukt een aantal toonaangevende Nederlandse bedrijven en organisaties het grote belang van een Nationaal Energie Akkoord. Prins Carlos de Bourbon de Parme, voorzitter van de stichting Nederland Krijgt Nieuwe Energie, nam het initiatief tot de open brief. Onder meer AkzoNobel, DSM Nederland, Philips, Koninklijke BAM, Imtech, Royal HaskoningDHV en Triodos Bank steunen de oproep tot een krachtig nationaal akkoord.

Ruim veertig partijen, van VNO-NCW tot milieuorganisaties – onderhandelen momenteel in SER-verband over een Nationaal Energie Akkoord dat Nederland voor het eerst in de geschiedenis een lange termijn beleid moet geven op het gebied van energie.

De complexe onderhandelingen verkeren in een cruciale fase; het akkoord zal begin juli van dit jaar moeten zijn bereikt. Met de open brief benadrukken de organisaties het belang van een succesvol akkoord voor de Nederlandse economie.

Prins Carlos: “De onderhandelaars zijn met een formidabele inspanning bezig, want er liggen legio tegenstrijdige belangen op de diverse tafels. De brief is dan ook bedoeld als ‘hart onder de riem’ voor alle onderhandelaars, die hopelijk het grotere doel voor ogen houden: een gezonde en groeiende Nederlandse economie.”

*De open brief is bijgevoegd, zie bijlage op http://www.perssupport.nl

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'