Maurits Groen keynote spreker op het DGBC Congres Impact

Vorig jaar rond de klimaattop in Parijs vroeg Maurits Groen zich in Trouw af wat Rutte in Parijs dacht te gaan doen. "Blijf liever thuis om eerst je huiswerk te maken: het naleven van het vonnis van de rechtbank in de klimaatzaak, het sluiten van kolencentrales, maak een Deltaplan voor een volledige energieneutraliteit in gebouwde omgeving binnen vijftien jaar, et cetera." Op donderdag 29 september zal Maurits Groen de keynote verzorgen tijdens het DGBC Congres Impact te Utrecht. Hierin zal hij het Deltaplan toelichten en wat hier de impact van wordt.

Maurits Groen raakte tijdens zijn studie politicologie bevlogen over de milieu- en ontwikkelingsproblematiek. Was in de tachtiger en negentiger jaren direct betrokken bij het eerste Nationaal Milieubeleidsplan. Fungeerde als raadgevende trait d’union voor actiegroepen, onderzoeks-instellingen, non-profit organisaties, overheid en bedrijfsleven. Hij is internationaal duurzaam ondernemer. Samen met zijn zakenpartner Camille van Gestel richtte hij in 2010 social enterprise WakaWaka op. De organisatie ontwikkelt en produceert lampen en laders op zonne-energie en zijn een uitkomst voor de 1.2 miljard mensen die leven zonder toegang tot schoon en veilig licht en elektriciteit. Naast WakaWaka heeft Groen sinds 1982 een eigen communicatieadviesbureau (MGMC) en is hij mede-initiator van een meerdere duurzame initiatieven. Dit heeft er toe geleid dat hij op nummer één staat in de Trouw Duurzame top 100 (2016).

Deelnemen

Dit congres wordt mede mogelijk gemaakt door de DGBW Partners. De kaarten worden evenredig verdeeld tussen de DGBC Participanten en de DGBW Partners. Per participant hebben wij maximaal 1 kaart (t.w.v. 275 euro) beschikbaar. Er zijn in totaal 400 kaarten beschikbaar. Wees er snel bij om het veelbelovende programma bij te kunnen wonen. Wij kijken uit naar uw inschrijving!

Dutch Green Building Week 

Van 26 tot en met 30 september 2016 organiseert de Dutch Green Building Council de zesde editie van de Dutch Green Building Week. Het thema van deze editie is 'Impact'. Deze week staat wederom volledig in het teken van duurzaam bouwen, wonen, werken en duurzame gebiedsontwikkeling.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'