Maastricht UMC+ ontvangt als eerste ziekenhuis drie sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Ontwerp-certificaat

Als eerste ziekenhuis in Nederland ontving het Maastricht UMC+ vrijdag 31 januari het BREEAM-NL certificaat voor duurzaamheid voor de nieuwbouw Verheylaan 10. Uit handen van directeur Stefan van Uffelen van de Dutch Geen Building Council ontving Lou Brans Brabant, vice-voorzitter van de Raad van Bestuur, een drie sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Ontwerpcertificaat voor het duurzame ontwerp van de nieuwbouw Verheylaan 10.

Van Uffelen feliciteerde de betrokken partijen, het Maastricht UMC+, de RO-groep en de Provincie Limburg (die het verwerven ervan mede mogelijk heeft gemaakt), met het behaalde resultaat: “Het meeste werk hebben jullie nu achter de rug. Als bij de bouw alles wat is afgesproken wordt uitgevoerd, volgt het certificaat voor de realisatie als vanzelf.”

Het gaat om het certificaat voor het ontwerp; een vervolgcertificaat voor de uitvoering kan pas na de realisatie worden verkregen. Dat wordt verkregen voor bouwkundige zaken in het ontwerp die meestal niet zichtbaar zijn. Vandaar het idee zonnepanelen in de zuidgevel te integreren in plaats van ze op het dak te installeren.


Foto: Lou Brans Brabant (links) ontvangt het BREEAM-certificaat uit handen van Stefan van Uffelen. Daarachter (vlnr) Erna Hofs, René Heuts, Jori Stevens en Yvo Amkreutz van Vastgoed en huisvesting. (Stafdienst Communicatie MUMC)

Gerelateerd

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

DGBC levert bijdrage aan Climate Adaptation Summit

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

The Flow Amsterdam slimste gebouw van 2020

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt

Bouwen met hout gunstiger voor klimaat dan uit huidige MPG-berekening blijkt