Lancering WeGrow – platform voor bouwers en boeren

Dutch Overshoot Day was exact een week geleden op woensdag 19 april. Dat is de dag waarop we als Nederlanders de biocapaciteit hebben gebruikt die voor een jaar beschikbaar is. Anders gezegd: als iedereen op aarde zou leven als in Nederland, hebben we 3,6 maal de aarde nodig. De roofbouw op de planeet ligt aan de basis van klimaatverandering en de biodiversiteits- en stikstofcrisis. 

Het is vijf voor twaalf voor de verduurzaming in Nederland! Daarom lanceerden vijf partijen, juist op Overshoot Day om exact 11.55 uur, het platform WeGrow op www.we-grow.nl. WeGrow is een initiatief van Ballast Nedam, LTO Bedrijven, Merosch en SWP, met Rabobank als founding partner.

WeGrow verbindt bouwers en boeren
Het platform WeGrow brengt agro-bouw en biobased bouwen samen door kennisdeling en verbinding tussen beide doelgroepen. Samen creëren we een duurzame toekomst!

WeGrow biedt in samenwerking met haar partners een uitgebreid jaarprogramma voor de community van bouwers en boeren. Het programma bestaat onder andere uit bedrijfsbezoeken, podcasts, congressen, netwerkbijeenkomsten en dagelijkse content via de website en social media. Samen met diverse contentpartners zoals Building Balance, Boeren voor Biobased Bouwen en Nieuwe Oogst, werkt WeGrow aan het ontwikkelen van opinies en content om deze te kunnen delen met haar community.

Samenwerking tussen bouwers en boeren leidt niet alleen tot duurzamere bouwprojecten en landbouw, maar ook tot nieuwe innovaties en businessmodellen. Door samen te werken kunnen we de uitdagingen van de toekomst aanpakken en een positieve impact hebben op mens, dier en milieu.

Onno Dwars schreef speciaal voor de lancering zijn blog: ‘Min en min is plus’.

DGBC-partners

Merosch | Rabobank | Ballast Nedam

Gerelateerd

WEii-licentiehouders kunnen nu certificaat afgeven voor gebouwen

DGBC en TVVL reiken eerste licenties uit voor WEii-certificering

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Framework for Climate Adaptive Buildings compleet: ‘Dit geeft gebouweigenaren handelingsperspectief’

Presentatie leidende principes voor sociale duurzaamheid op Paris Proof Plein op PROVADA 2024

Alliantie Sociale Duurzaamheid lanceert leidende principes