Laatste dag om te stemmen voor de Green Leader Award

Vandaag is de laatste dag dat er gestemd kan worden op de Green Leader Award van 2017. Wie wint deze leiderschapsprijs en mag zich een jaar lang Green Leader noemen? Stemmen kan nog via greenleaderaward.nl. Tijdens PROVADA op 31 mei wordt de winnaar bekendgemaakt door juryvoorzitter Onno Dwars, winnaar van de vorige editie van de Green Leader Award.

De genomineerden

Wordt het Peter Göbel, directeur ING Real Estate Finance? Hij trok onlangs met zijn klanten naar de Noordpool om de bevindingen van klimaatjournaliste Bernice Notenboom te volgen en op die manier aan ‘vastgoedboeren te laten zien dat er meer is’. Ook dwingt het verduurzaming af bij zijn klanten. 

Wordt het Lex de Boer, directeur van woningcorporatie Lefier, die in Groningen en Drenthe - ondanks oude woningvoorraad, aardbevingen en lage inkomens van bewoners – in de praktijk laat zien dat verduurzaming wél kan.

Lot van Hooijdonk is eveneens kanshebber. Zij zorgt er als wethouder duurzaamheid voor dat Utrecht een leidende rol speelt in de energietransitie.

Of misschien Coert Zachariasse, directeur van Delta Development Group? Al jaren is hij toonaangevend in circulair en duurzaam ontwikkelen. Van over de hele wereld komen mensen kijken naar Park 20|20 in Hoofddorp.

De vijfde genomineerde is Harm van Oorschot, directeur vastgoed bij Lidl. Onder zijn leiding worden de gebouwen van de supermarktketen steeds duurzamer. Iedere keer probeert hij de lat weer een stuk hoger te legger.

PropertyNL

De Green Leader Award is een initiatief van de Dutch Green Building Council in samenwerking met PropertyNL en PROVADA. Alle genomineerden worden uitgebreid geportretteerd in de komende editie van PropertyNL van 26 mei.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'