Kom naar het DGBC plein op de PROVADA

Op 3,4 en 5 juni staat de PROVADA weer op het menu in de Amsterdam RAI. De Dutch Green Building Council is hier vertegenwoordigd op het DGBC plein (hal 11, hét groene middelpunt van de PROVADA. Welke activiteiten onderneemt DGBC? 

Dinsdag 3 juni

Herontwikkelen echt Duurzaam (10.30 uur, DGBC Plein)

Tijdens deze sessie gaan experts van ontwikkelaars, gemeente en een financier met elkaar in gesprek over de vraag of herontwikken duurzamer is dan nieuwbouw? Kunnen we niet beter (duurzaam) slopen en materialen hergebruiken om de klimaatdoelstellingen te halen met nieuwe en flexibele kantoren die voldoen aan de hoge eisen van de moderne werknemers?

Uitreiking 5 sterren BREEAM-NL Nieuwbouw en Renovatie Oplevercertificaat aan Dok Vast (11.45 uur, DGBC Plein)

Het distributiecentrum van ontwikkelaar en belegger Dok Vast op bedrijventerrein Vossenberg II in Tilburg mag zich het meest duurzame distributiecentrum van Nederland noemen. Dok Vast behaalde de hoogste BREEAM-NL score ooit behaald voor een opgeleverd gebouw: 91,17%. Op dinsdag 3 juni op de PROVADA reikt DGBC directeur Annemarie van Doorn het certificaat uit aan Dok Vast en een bestuurlijke delegatie van de gemeente Tilburg.

Healing environments creëren in oude zorggebouwen (12.30 uur, DGBC Plein)

Zorgvastgoed staat als gevolg van het nieuwe financieringsstelsel en politieke onzekerheden onder druk. Kunnen oude zorggebouwen en gebieden worden herontwikkeld, waarbij nieuwe healing environments voor ouderen worden gerealiseerd in duurzame gebouwen? Aan de hand van een afstudeeronderzoek van Fakton wordt een paneldiscussie gevoerd.  

Woensdag

Duurzaamheid to the next Level: Inspiring offices (10.30 uur, DGBC Plein)

Nederlandse ontwikkelaars en bouwers hebben de meerwaarde voor hun gebruikers van duurzame gebouwen ontdekt. Echter, de eindgebruikers willen meer. Ze willen een werkomgeving waarin hun high potentials worden geïnspireerd tot innovatie, een hogere productiviteit hebben en met meer plezier naar hun werk gaan en gebruik maken van deze kantoren. Hoe kunnen we de aandacht voor duurzaamheid vasthouden Wat zijn nu eigenlijk Inspiring Offices? Wat zijn de USP’s voor de eindgebruiker? Wat levert een duurzaam gebouw-plus precies op voor de eindgebruiker? Tijdens deze paneldiscussie worden al deze vragen behandeld.

Duurzaamheid heeft de toekomst in bedrijfsgebouwen en logistiek (12.30 uur, Forum Werken, haL 9)

Duurzaamheid wint snel terrein in de bedrijfslogistiek. Het aantal gecertificeerde gebouwen neemt toe, net als de aandacht voor duurzaam bouwen in de brede zin. Logistieke gebouwen en gebieden kunnen verder verduurzamen. Wat zijn hierbij de aandachtspunten in gebieds- en gebouwkeuzes. En hoe ver wordt deze duurzaamheid doorgevoerd in bedrijfsprocessen? Op welke wijze kan door slim organiseren en het situeren van logistieke centra de impact op steden van het steeds toenemende vervoer worden beperkt?

Vertegenwoordigers van logistieke bedrijven en gebieden en DGBC directeur Annemarie van Doorn gaan met elkaar in gesprek onder leiding van Tom van ‘t Hek.

Donderdag

Verduurzamen Bestaande Gebieden (14.00 uur, DGBC Plein)

Er valt grote winst te behalen in de verduurzamingsopgave voor bestaande gebieden. Hoe ga je bijvoorbeeld om met leegstand. Het verduurzamen van bestaande gebieden heeft echter alleen kans van slagen als gemeenten en bedrijfsleven samen optrekken. Maar hoe doe je dat als gemeente? Tijdens deze sessie vertellen enkele grote gemeenten hoe ze dit hebben aangepakt en wat de rol kan zijn van Green Business Clubs. Ook wordt ingegaan welke bestaande tools zij voor handen hebben. 

Duurzame Innovation Pitch (15.30, hal 9 stand 7)

De tien genomineerden voor de Duurzame Innovation Pitch mogen hun innovatie tonen op het DGBC plein. Na een selectie van de top-5 volgt op donderdag uiteindelijk de verkiezing op de grote stand van de ABN AMRO. Wie heeft de meest duurzame innovatie van dit jaar. Bekijk ook de tien genomineerden.

Gerelateerd

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

Eerste tool van Masterplan Ventilatie: Quickscan COVID-19 en ventilatie in kantoren

DGBC ziet aanknopingspunten in Renovation Wave van Timmermans

DGBC ziet aanknopingspunten in Renovation Wave van Timmermans

Video’s Dutch Green Building Week online

Video’s Dutch Green Building Week online