Klimaatdoelstellingen Croonwolter&dros: ‘We veranderen ons DNA’

‘Wat ga jij doen om het behalen van de duurzaamheidsdoelstellingen te versnellen?’ Als directeur van Croonwolter&dros kreeg Bas Ambachtsheer die vraag ooit voorgeschoteld. “Toen zat ik erover te denken en dacht ‘wat ga ik doen, alsof dat zoveel impact heeft?’ Toen heb ik bedacht dat het veel beter zou zijn om bij 1.500 man die bij ons werken het DNA te veranderen.”

Op uitnodiging van DGBC vertelt Ambachtsheer tijdens PROVADA aan interviewer Lars Sørensen wat zijn bedrijf doet om de klimaatdoelstellingen voor 2050 te halen. Van die 1.500 werknemers is Croonwolter&dros er namelijk ook nog eens ongeveer zestig aan het trainen om klanten te helpen hun gebouwen duurzamer in te richten en op die manier te voldoen aan de Paris Proof doelstellingen. “Wij beheren 7.000 gebouwen waarvan we de gebruikers allemaal gratis gaan adviseren om te verduurzamen naar minimaal het C-label. Het project noemen we dan ook C-the Change. Dat doen we vooral op het gebied van techniek, want daar zijn we goed in."

C-the Change

Onderdeel van de campagne C-the Change is een scantool om een gebouw te analyseren. Die scan is dus gratis voor klanten.  Aan de campagne hangt een platform waarop klanten allerlei informatie en hulpmiddelen kunnen vinden voor de transitie naar een C-label. “De campagne is gestart vanuit het C-label van ‘C-the change’ maar het staat ook voor de C van Croonwolter&dros”, vertelt Ambachtsheer enthousiast.

Met die actie draagt Croonwolter&dros een steentje bij aan het behalen van de klimaatdoelstellingen. Iets waar Ambachtsheer niet mee wil wachten: “Ik denk dat we weten dat we als maatschappij al een aantal jaren achterlopen. We moeten nu echt aan de slag.”  Toch ziet hij niet alleen maar somber in: “We moeten niet onderschatten dat de beweging er al is en meer dan een aantal jaren geleden. De versnelling is zeker al gaande.”     

Signaal uit klantenbestand

Croonwolter&dros gaat daarin mee. Dat komt ook uit het klantenbestand. “Wij hebben natuurlijk geregeld marktonderzoek van wat onze klanten van ons verwachten. Op nummer één staat verduurzaming”, besluit Ambachtsheer.

DGBC-partners

Croonwolter&dros B.V.

Overige partners

Metabolic

Gerelateerd

Annemarie van Doorn

Annemarie van Doorn over leiderschap in de bouwsector

Tijdschrift mooie pleinen

BREEAM-NL Gebied helpt bij verduurzamen van pleinen

Groene Kamer: ‘Alleen compenseren is niet haalbaar, het moet draaien om reductie’

Groene Kamer: ‘Alleen compenseren is niet haalbaar, het moet draaien om reductie’