Kantoor met BREEAM-NL ‘Very Good’ op 2e Maasvlakte

Het kantoor van de nieuwe terminal van APM Terminals Maasvlakte II heeft een oplevercertificaat gekregen van BREEAM-NL ‘Very Good’. Hiervoor heeft VolkerWessels-onderneming Boele & Van Eesteren op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam gezorgd. Behalve een nieuw kantoor heeft APM Terminals Maasvlakte II ook een nieuwe werkplaats. Deze gebouwen staan in dienst van de volledig geautomatiseerde terminal.

Ecologisch protocol en duurzaam hout

Voor dit oplevercertificaat van 3 sterren zijn onder meer de vervoersbewegingen van leveranties in kaart gebracht. Daarnaast is gewerkt met een ecologisch protocol en was bijna al het hout op de bouwplaats van duurzame afkomst. Zowel het kantoor als de werkplaats huist elk in een gebouw met een oppervlakte van 4.700 m2: de zogeheten ‘New Buildings’. Het doel van APM Terminals was om hiermee de meest moderne terminal te realiseren op het gebied van efficiency, veiligheid, innovatie en duurzaamheid.

Kyk architecten zorgde hierbij voor het ontwerp, Witteveen + Bos en Van Rossum waren de constructeurs. Boele & Van Eesteren heeft dit project eind 2014 opgeleverd.

Bron: www.duurzaamgebouwd.nl

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'