Kansen voor duurzame Nederlandse bedrijven in Dubai

Op woensdagochtend 9 maart 2016 zal een delegatie van de Dubai Electricity & Water Authority (DEWA) Nederland bezoeken. De delegatie wordt geleid door Saeed Al Tayer, CEO en Managing Director van DEWA en voorzitter van de Dubai Supreme Council of Energy. Tijdens hun bezoek krijgen ze onder andere een rondleiding door The Edge,  het hoogst gewaardeerde BREEAM-NL kantoorgebouw van Nederland. 

In het kader van dit bezoek organiseert DEWA ook een informatieve bijeenkomst voor Nederlandse bedrijven in de cleantech en smart city sector. Het event wordt in samenwerking met onder andere de Nederlandse ambassade en DGBC in Rotterdam georganiseerd.

DEWA verwacht in de komende 5 jaar 17,5 miljard dollar aan tenders uit te schrijven voor verschillende cleantech en smart city projecten in Dubai. Hierbij wordt voornamelijk gezocht naar innovatieve oplossingen die van Dubai één van de slimste en duurzaamste steden ter wereld zullen maken. Tijdens dit seminar zullen een aantal grote projecten worden belicht, gelinkt aan Dubai Expo 2020 en Vision 2021, een aantal DEWA tenders bekend worden gemaakt en de business kansen voor de komende jaren worden besproken. 

Programma (onder voorbehoud)

11:00 – 11:05 uur: Opening door burgemeester Aboutaleb, Gemeente Rotterdam

11:05 – 11:10 uur: Introductie door CEO Saeed Al Tayer

11:10 – 11:40 uur: Presentatie DEWA over business mogelijkheden voor Dubai als Smart & Sustainable city – toekomst, tenders en tenderprocedure

11:40 – 12:00 uur: Q&A met DEWA

Locatie

Hilton Hotel, Weena 10, 3012 CM, Rotterdam

Aanmelden

Participanten van DGBC worden hierbij uitgenodigd om deze bijeenkomst kosteloos bij te wonen. Zij kunnen zich aanmelden door een email te sturen aan Ferdinand Wieman, marketingmanager DGBC, f.wieman@dgbc.nl. Vermeld in de onderwerpregel “Invitation Dubai Seminar”. De aanmelding dient in het Engels te geschieden. 

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'