Jan Peter Balkenende pleit voor transparantie bij verduurzaming in de bouw

Jan Peter Balkenende is een van de keynote sprekers tijdens het DGBC Congres ‘Meters maken voor het klimaat’ op donderdag 28 september in Circl. Dit congres gaat over het verduurzamen van de gebouwde omgeving en is onderdeel van de Dutch Green Building Week. Balkenende vindt transparantie een absolute voorwaarde voor verduurzaming: “Je kunt pas iets gaan doen als je weet hoe dingen in elkaar zitten. Daarom moet je de zaken zo scherp mogelijk in beeld krijgen. Het afleggen van verantwoording hoort daar ook bij.”

Lees meer over de visie van Jan Peter Balkenende in het magazine ‘Toekomstbouwers’, een uitgave van Dutch Green Building Council. Daarin vertelt hij aan journalist Ton de Kort ook zijn idee om een agenda van hoop op te stellen. Een tip aan het nieuw te vormen kabinet.

Dutch Green Building Week

Meer weten over de Dutch Green Building Week? Kijk op www.dgbw.nl en schrijf in voor een van de vele activiteiten tijdens de week.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'