Internationale handen ineen geslagen om BREEAM In-Use te verbeteren

Afgelopen woensdag vond in het Olympisch Stadion de eerste bijeenkomst plaats van de Internationale User Group voor BREEAM In-Use. Op initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC) en BRE zijn afgevaardigden van de NSO’s uit Spanje en Noorwegen, diverse marktpartijen, (internationale) assessoren en vastgoedpartijen een volle dag samengekomen om ervaringen uit te wisselen en gewenste ontwikkelingen te bespreken rond BREEAM In-Use.

De bijeenkomst gaf inzicht in welke stappen en concrete actiepunten voor de korte en lange termijn moeten worden genomen om op Europees niveau gebruikers van BREEAM In-Use beter te faciliteren. De bijeenkomst was een succes door het gezamenlijke inzicht dat door nauwere samenwerking de vraag en toepassing van BREEAM In-Use verder kunnen worden vergroot en worden verbeterd waardoor we onze nationale en internationale klanten beter kunnen bedienen. In september wordt de volgende bijeenkomst gepland.

Gerelateerd

Europees Parlement

EU geeft definitieve goedkeuring aan herziening verordening bouwproducten (CPR)

Whitepaper met alle informatie die je nodig hebt om data over je energiegebruik te verzamelen. 'Sturen op werkelijk energiegebruik' gidst bedrijven door datadoolhof

Waarom sturen op werkelijk energiegebruik en hoe doe je dat?

Building Life ambassadeur Sven ’t Hart is junior adviseur bij adviesbureau Merosch.

'CO2-gestuurd bouwen is nog een relatief onbekend onderwerp'